Evenimentul Zilei > Actualitate > SE BAT TITANII. Vladimir Klitschko și Tyson Fury se luptă în această seară la Dusseldorf
SE BAT TITANII. Vladimir Klitschko și Tyson Fury se luptă în această seară la Dusseldorf

SE BAT TITANII. Vladimir Klitschko și Tyson Fury se luptă în această seară la Dusseldorf

Ucraineanul Valdimir Klitschko își aruncă în lupta cu englezul Tyson Fury centurile IBF, IBO, WBO și WBA, în super-meciul din această seară, la categoria grea.

În vârstă de 39 de ani, Klitschko nu a mai gustat înfrângerea din 2004, având un palmares de 64 de victorii și 3 lupte pierdute. Englezul Fury, care este cu 12 ani mai tânăr decât adversarul său, este neînvins de 12 partide, fiind mai cunoscut pentru comportamentul extravagant decât pentru calitatea boxului său. În februarie, în ultimul său meci, pugilistul originar din Manchester l-a învins pe românul Cristian „Hammer” Ciocan.

În această seară, de la ora 21:45 (în direct la Digi Sport 1), Vladimir Klitschko și Tyson Fury se vor duela în marele meci de la categoria grea, în Germania, pe stadionul din Dusseldorf. În ciuda palmaresului său uluitor, boxerul ucrainean va fi dezanvatajat în această luptă, din cauza alonjei sale. Klitschko are o înălțime de 1,98 metri, în timp ce englezul măsoară 2,08 metri.

„Fury nu a înfruntat niciodată un adversar ca mine. Eu îl voi distruge mental mai întâi şi apoi fizic. Cred că el e nebun. Este un pacient care are nevoie de un tratament urgent. Eu sunt un doctor şi îl pot salva”, a declarat Klitschko pentru ziarul „Die Welt”.

„Un bătrân, un tânăr. Un fost campion, un nou campion. Am văzut numeroase defecte în armura lui. Ar putea fi cel mai uşor meci al meu”, a spus Fury.