La conferința de presă pe care a susținut-o luni după-amiaza, la Ministerul Mediului, Costel Alexe a fost nevoit să explice, mai în amănunt, ce s-a întâmplat în noaptea de 1 spre 2 martie, mai ales că dimineață evz.ro publicase ancheta jurnalistică ”Cum a ascuns ministrul mediului poluarea de la CET Grozăvești”.

Ministrul a recunoscut că Garda de Mediu București a indicat faptul că CET Grozăveşti se face vinovată, dar doar pentru faptul că nu a anunţat că foloseşte păcură. Nu a spus nimic despre secretizarea unei părți din raport și nici cei câțiva ziariști prezenți în sală nu au întrebat.

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosit acest combustibil în exces”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Ministrul a expediat rapid subiectul și la fel de rapid a răspuns la câteva întrebări anunțând că trebuie să fie la o altă întâlnire. A lăsat mai multe doamne din minister să țină piept presei și a dispărut. Nu înainte, însă, de a-i face o critică dură primarului general Gabriela Firea, care nu a făcut nimic ca să nu avem o capitală nepoluată.

A fost o poliță politică plătită Gabrielei Firea, care a ieșit prima în public și l-a contrazis pe Costel Alexe când a susținut că poluarea provine de la cauciucuri arse de Lăsata Secului. Firea a susținut că sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile care folosesc păcură.

Apoi, când scandalul a luat amploare, Firea a anunțat că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, și pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, pentru poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură. La conferința de azi, 9 martie, s-a recunoscut că s-a ars această cantitate, dar pe parcursul a patru zile.

Întreaga „radiografie” a scandalului poluării masive poate fi citită pe larg, pe evz.ro