Ziarista Julie Burchill a anunțat marți seară că a fost concediată de la prestigioasa publicație, fără a intra în detalii despre circumstanțele plecării sale. Deși și-a descris mandatul de cinci ani la ziar drept „minunat”, ea a sugerat că Telegraph o ținuse în lesă în toată această perioadă.  Iar ceea ce i s-a întâmplat vine după neinspirata postare cu tentă rasistă la adresa fetiței nou-născută a lui Meghan şi Harry.

„Aș minți dacă aș spune că nu m-am plâns adesea soțului meu despre faptul că mi-au respins întotdeauna ideile mele mai curajoase încercând să-mi ofere mai multe idei de ale lor – ceea ce le-am dus la îndeplinire foarte bine”, a scris jurnalista într-o postare pe Facebook.

Concedierea a venit după ce a făcut o postare rasistă pe social media

Demiterea ei a venit după ce a postat un tweet neinspirat în care a glumit că ducele și ducesa de Sussex ar fi trebuit să-și numească nou-născutul după Floyd, bărbatul afroamerican care a fost ucis anul trecut de mâna poliției din Minneapolis.

„Ce ocazie ratată. Ar fi putut să o numească Georgina Floydina!” , a scris jurnalista,  adăugând: „Oprah Beyonce!” și „Speram pentru numele Doria Oprah…”.

Contul de Twitter al jurnalistei nu mai există

Gluma pare să vizeze sprijinul vocal al lui Harry și Meghan pentru cauzele justiției sociale. Mulți au etichetat tweet-ul ca fiind inadecvat și rasist, în timp ce alții au susținut: cuplul este căutător de atenție fără scrupule și că știrea este bine venită.

Postarea ei a declanșat un amestec de reacții: „Bun! Trebuie să ne uităm cu atenție la noi înșine ca țară, dacă personalitățile publice cred că este în regulă să fim rasisti față de un copil ”, se citește într-un răspuns ca ceea ce a scris jurnalista.

Alții au descris-o pe Burchill ca pe o persoană „urâtă” care ar trebui evitată

„Cei care cred că demiterea lui Julie Burchill, pentru că a făcut o glumă, este acceptabilă, privesc totul ca pe o zi maoistă”, a scris comentatorul Abi Roberts, făcând referire la maoismul ca o formă a comunismului care a preluat numele după liderul Partidului Comunist din China, Mao Zedong.