Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal politic și acuzații de fraudă la alegeri. Ciucu a câștigat PNL București, cu 498 la 405
Scandal politic și acuzații de fraudă la alegeri. Ciucu a câștigat PNL București, cu 498 la 405

Scandal politic și acuzații de fraudă la alegeri. Ciucu a câștigat PNL București, cu 498 la 405

Ciprian Ciucu a câștigat, conform surselor Evenimentului Zilei, filiala București. Nici bine nu s-au încheiat alegerile pentru conducerea PNL București, că s-au și iscat conflicte.

Acuzații de fraudă la alegerile PNL București, unde, pentru șefia organizației, au candidat Violeta Alexandru, din tabăra lui Ludovic Orban și Ciprian Ciucu, susținut de tabăra lui Florin Cîțu. Imediat ce a început numărarea voturilor, au apărut acuzații de fraudă.

Ciprian Ciucu a câștigat șefia PNL București. „Game over, LO”

Potrivit informațiilor în posesia cărora a intrat Evenimentul Zilei, primarul Sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciucu, a câștigat șefia organizației PNL București. Ludovic Orban a mai avut parte de o lovitură.

Consultantul politic Dan Andronic a reacționat, după ce contracandidatul primarului a pierdut alegerile pentru filiala liberalilor din Capitală.

„A câștigat Ciprian Ciucu șefia PNL București. 495 la 409. Game over, LO”, a scris, pe Facebook, consultantul politic Dan Andronic.

Victoria înregistrată de Ciprian Ciucu este importantă deoarece filiala PNL București deține cel mai mare număr de delegați care vor vota cine va deține șefia partidului liberalilor.

Prima reacție a noului lider PNL București

La finalul alegerilor liberalilor, Ciprian Ciucu a ținut să mulțumească tuturor pentru sprijin și le-a cerut liberalilor să îi susțină echipa pentru noul proiect.

”Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi!

Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din:

Catalin Deaconescu – prim vicepresedinte

Diana Baciuna – prim vicepreședinte

Octavian Oprea – vicepresedinte

Tudorel Prună – vicepreședinte

Stelian Bujduveanu secretar general

Bogdan Ciocarlan – Trezorier

Daniela Pasareanu – Cenzor

Florin Berbecaru – COAMB

Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Scandal politic la Sala Polivalentă. Acuzații de fraudă

La Sala Polivalentă din Capitală, politicienii sunt acuzați de trădare. Susținătorii lui Ciprian Ciucu acuză că tabăra Violetei Alexandru a intrat în Sala Polivalentă pe listele dedicate jurnaliștilor, aspect susținut, de altfel, și de Ciprian Ciucu.

În timpul discursului susținut de actualul președinte al PNL București, Violeta Alexandru, un bărbat a urcat pe scenă, declarând că el este susținător al primarului Sectorului 6 din Capitală, potrivit dcnews.ro. Ciprian Ciucu a fost numit trădător de către tabăra lui Ludovic Orban, pentru că a anulat protocolul prin care și-a declarat susținerea pentru Orban.

Ciprian Ciucu, acuzat de trădare, după ce a trecut în tabăra lui Cîțu

Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, și-a declarat susținerea pentru Ludovic Orban inițail, și și-a anunțat candidatura pentru președinția PNL București pe data de 15 iulie.

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat, pe 23 iulie, că se retrage din cursa alegerilor interne ale PNL Sectorul 6, după ce în spațiul public au apărut informații false potrivit cărora voturile din filială ar fi controlate de el. Acestea ar fi fost publicate chiar de către colegii săi de partid, care, în timpul ședinței la care luau parte, au intrat cu cont și parolă pe adresa unei publicații și au scris tot ce au dorit. Edilul spune că a înregistrat victorii în fața adversarilor care joacă murdar și vrea să intre în orice competiție curat.

Informațiile vin în contextul în care Ciprian Ciucu a semnat un protocol de susținere reciprocă cu Ludovic Orban și Violeta Alexandru, însă ulterior, a revenit asupra deciziei și l-a anunțat pe actualul președinte al PNL că îl va susține pe Florin Cîțu. Protocolul semnat de Ciprian Ciucu prevedea ca acesta să fie susținut la șefia PNL Sectorul 6, în timp ce Violeta Alexandru renunța la candidatură, urmând să se concentreze pe obținerea unui loc în conducerea națională.

Ulterior, primarul Sectorului 6 din București a explicat de ce s-a depărtat de actualul președinte al partidului și a trecut în tabăra lui Florin Cîțu.

Liberalii din București i-au pus gând rău lui Ciucu. „Un articol mincinos într-o publicație în care au cont”

„Așa ceva nu credeam să trăiesc din partea colegilor mei, să îmi facă așa ceva oamenii cu care în ultimii doi ani m-am însoțit, proprii mei colegi, chiar Violeta.

Astăzi ne-am întâlnit ca între oameni civilizați să discutăm și să convenim cum organizăm alegerile de sâmbătă. Am fost efectiv urât surprins ca, în timp ce discutam, înainte să fi convenit toate detaliile, deși discuția nu se finalizase, să primesc telefoane de la presă pentru a răspunde la acuzațiile cum că eu aș vrea să „controlez” voturile, deși ni se făcuseră fel și fel de propuneri aberante cum ar fi să se voteze în cabine de vot deschise fără să se respecte confidențialitatea votului și altele.

Incredibil! Eram 8 oameni în camera aceea, 4 din echipa mea. Adică își asumaseră din start acest gest urât? Îl premeditaseră? Ei publicaseră în timp ce discutam un articol mincinos într-o publicație online în care au cont direct cu username și parolă, (deci fără să treacă prin filtrul redacției) au trimis repede (tot în timpul discuțiilor!!!) articolul (care reflecta clar discuțiile noastre, dar fals) la presă și pe grupurile lor de whatsapp”, a acuzat contracandidatul Violetei Alexandru.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: