Evenimentul Zilei > Sport > Scandal internațional la EURO 2020. Boris Johnson, mesaj dur după amenințările făcute de UEFA
Scandal internațional la EURO 2020. Boris Johnson, mesaj dur după amenințările făcute de UEFA

Scandal internațional la EURO 2020. Boris Johnson, mesaj dur după amenințările făcute de UEFA

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson (56 de ani), nu dă înapoi, după ce UEFA a amenințat că va muta semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra.

UEFA vrea ca autoritățile din Regatul Unit să renunțe la carantina celor 2.500 de invitați ai forului european. Este o perioadă în care pandemia încă afectează grav Marea Britanie. Numărul infectărilor a crescut în ultima săptămână, fiind înregistrate 10.809 de cazuri noi, pe 17 iunie iar guvernul de la Londra este ferm. Premierul nu face nici o concesie și nu vrea să renunțe la carantina de 10 zile la intrarea în țară pentru cei ce vin sau se întorc din statele aflate pe listele portocalii sau roșii.

Deranjați de această perioadă de izolare, care ar include și oficialii UEFA, șefii forului continental au încercat să-i preseze pe britanici. Aceștia i-au amenințat  că le retrag semifinalele din 6-7 iulie și finala Euro din 11 iulie. Ca înlocuitor al Londrei oficialii UEFA ar fi ales orașul Budapesta. Premierul Boris Johnson nu vrea să facă niciun pas înapoi.

Boris Johnson, răspuns pentru UEFA

„Vom face ceea ce trebuie pentru ca țara să fie în siguranță în ceea ce privește COVID-19. Evident, aceasta va fi prioritatea noastră și vom discuta cu UEFA pentru a vedea ce își doresc cei de acolo și dacă vom putea face anumite excepții. Însă prioritatea trebuie să rămână sănătatea publică”, a transmis Boris Johnson.

Astfel, miniştrii din guvernul britanic discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA. Același lucru se cere şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi. Toate ţările  reprezentate la turneul finlal al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie.

Oficialii UEFA amenință că vor muta finala de la Wembley, din Londra pe stadionul Puskas Arena din Budapesta, dacă Marea Britanie nu va adopta aceste excepții, a notat presa internațională.

Dar premierul britanic trebuie să se gândească la urmările din țară. Această decizie, de a relaxa restricţiile pentru Euro 2020, ar putea provoca controverse și scandaluri în rândul publicului englez.