O decizie luată în privința ofițerilor de poliție care protejează membrii ai familei regale a Marii Britanii a stârnit discuții aprinse. Forețele de ordine nu vor mai fi înarmate cu arme de foc ci cu arme bazate pe electroșocuri, anunță tabloidul thesun.co.uk.

Este vorba despre cei care asigură integritatea fizică a prințesei Anne și a prinților Edward și Andrew. Dar și despre alți membrii ai forțelor de ordine care se ocupă de protecția politicienilor și diplomaților. Măsura are ca scop reducerea protejării cu ajutorul armelor de foc.

Vor fi înarmați ofițerii care veghează asupra reginei Elisabeta a II-a și a prințului Filip, a prințului Charles și a prințului William.

Mai mult, bodyguarzii au fost informați că rolul lor este „consultativ” și nu ar trebui să se angajeze într-o dispută cu posibilii atacatori! „Decizia asta i-a înfuriat la culme pe ofițeri, pentru că ei au fost instruiți să folsosească arme de foc”, a spus o sursă pentru The Sun.

„Ce ar trebui să facă dacă au un eveniment la care trebuie să intervină? O să strige sfaturi către atacator? Asta este o nebunie”, a spus o altă sursă.