Evenimentul Zilei > Social > Scandal în lumea interlopă: Lupta pentru putere a ajuns la crime. Un lider de temut a fost ținta unui asasinat
Scandal în lumea interlopă: Lupta pentru putere a ajuns la crime. Un lider de temut a fost ținta unui asasinat

Scandal în lumea interlopă: Lupta pentru putere a ajuns la crime. Un lider de temut a fost ținta unui asasinat

Atac de tip mafiot în lumea interlopă. Temutul Fane Vitamină a fost împușcat la Craiova de către locotenenții liderului interlop prahovean Florin Ghinea alias Ghenosu, într-o încercare de preluare a puterii. Conflictul raportat în teritoriu ascunde legături mult mai vechi între interlopi, potrivit unor surse.

La sfârșitul lunii august, în noaptea de 26 spre 27, într-un cartier din Craiova a avut loc o tentativă de omor a liderului interlop Mitre Cantemir, zis Fane Vitamină, într-o încercare de preluare a controlului asupra orașului. În spatele tentativei de asasinat se află doi indivizi periculoși, folosiți de DIICOT ca martori într-un dosar ce vizează destructurarea grupărilor violente din teritoriu. În cauză a fost deschis un dosar de tentativă de omor.

Fane Vitamină a fost internat în spital în urma atacului suferit, prezentând răni la braț, după ce doar două din cele opt gloanțe au nimerit victima. Cu toate că atacatorul era mascat, liderul interlop l-a recunoscut și susține că este vorba despre interlopul Alexandru Grigore Băloiu, zis Gore.

Ce se ascunde în spatele tentativei de omor. Lumea interlopă vrea să-și regleze conturile. Cine va conduce Craiova

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că în spatele atacului de la Craiova sunt implicați mai mulți lideri interlopi. Conflictul are rădăcini în trecut, când, aflați după gratii, victima Fane Vitamina, atacatorul Gore și un alt individ pe nume Ventura l-au cunoscut pe liderul interlop prahovean Florin Ghinea, alias Ghenosu.

În închisoare, Ghenosu l-ar fi recrutat pe Fane Vitamină și l-ar fi convins că după trecerea în libertate trebuie să preia controul asupra Craiovei, în numele său, împreună cu Gore și Ventura. La scurt timp după ce au ieșit de după gratii, însă, cei trei parteneri au început să fie implicați în mai multe acte de violență în teritoriu.

Din această cauză, cei trei interlopi au fost chemați la o discuție pașnică cu Gheorghe Zavera, zis Gigioc, un fost luptător cu influență în lumea interlopă din Craiova de mai bine de 20 de ani. Întâlnirea a avut loc la localul On Off, însă s-a dovedit a fi una foarte tensionată – Ventura l-a atacat pe Gigioc pe neașteptate, scenă care a culminat cu mai multe incidente violente.

Procurorii DIICOT au întocmit, atunci, un dosar de criminalitate organizată în cadrul căruia Ventura și Gore ar fi primit calitatea de martori. Cei doi ar fi încercat să-l convingă și pe Fane Vitamină să li se alăture, însă acesta ar fi refuzat vehement de mai multe ori propunerea în cauză.

Pentru că s-au simțit trădați, Ventura și Gore ar fi stabilit că e cazul să-i dea o lecție lui Fane Vitamină și au pus la cale atacul de la finele lunii august, când Gore a acționat împotriva liderului interlop cu opt gloanțe dintre care doar două au nimerit victima.

Sursele citate au precizat că Fane Vitamină nu ar intenționat să depună plângere, însă dat fiind faptul că acțiunea a fost încadrată la tentativă de omor, cercetările au fost demarate din oficiu.

Interlopii i-au pus gând rău lui Fane Vitamină. A fost ținta unei tentative de omor. Cum s-au derulat faptele

„În noaptea de 26/27 august a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de către reprezentanți ai unui spital din Craiova, cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat un bărbat de 43 ani, din Craiova, care prezenta două plăgi împuşcate în nivelul brațului stâng.

La unitatea medicală s-au deplasat polițiștii, care, în urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată au stabilit că în jurul orelor 22:00, în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, a observat un autoturism din care a coborât o persoană care ar fi avut fața acoperită dar pe care ar fi recunoscut-o ca fiind un tânăr de 29 de ani, din localitate, care ar fi executat în direcția lui mai multe focuri de armă după care ar fi părăsit zona, cu autoturismul.

La nivelul IPJ Dolj a fost constituit un colectiv de lucru format din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, A.E.S.P., Poliției Municipiului Craiova – B.I.C. și Secției 4 Poliție Craiova care desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violenţe, în vederea clarificării și stabilirii întregii situații de fapt.

În urma activităţilor desfăşurate, tânărul indicat de persoana vătămată a fost identificat pe raza Municipiului Craiova și condus la sediul poliției pentru cercetări. Ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, au anunțat, la finalul lunii august, oficialii IPJ Dolj.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: