Scandal în instanţă. Nicuşor Constantinescu a făcut circ de 4.000 de lei în faţa judecătoarei Anamaria Trancă

Scandal în instanţă. Nicuşor Constantinescu a făcut circ de 4.000 de lei în faţa judecătoarei Anamaria Trancă

Şeful suspendat al CJ Constanţa a reuşit încă o dată să amâne audierea lui în calitate de inculpat, ieri, punând la grea încercare nervii judecătoarei Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti, care l-a amendat de patru ori consecutiv

Nicuşor Constantinescu a fost adus cu o ambulanţă de la Penitenciarul Poarta Albă, unde stă în arest preventiv după ce acesta a lipsit invocând motive medicale de la fiecare termen de judecată în dosarul în care este judecat de magistraţii constănţeni pentru subfinanţarea Centrului Militar. Procurorii DNA au cerut arestarea, după ce Constantinescu a lipsit de la proces, dar a fost suficient de sănătos pentru a petrece alături de foştii colegi de facultate întâlnirea după 25 de ani de la absolvire.

Ieri, Nicuşor Constantinescu urma să fie audiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul legat de plăţile ilegale către Regia de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Schimb dur de replici

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a fost transportat cu targa în beciurile instanţei, Nicuşor Constantinescu (NC) a fost adus în faţa judecătoarei Anamaria Trancă (AT), magistratul întrebându- l dacă vrea să dea o declaraţie, moment în care între cei doi a avut loc un schimb dur de replici:

„NC: Am fost adus cu forţa! Vreau să dau o declaraţie, dar nu acum, pentru că mă simt rău şi trebuie să vorbesc patru ore!

AT: Nu trebuie să vorbiţi patru ore.

NC: Ba da, că sunt 50 de volume. M-au adus cu dricu’, cu ambulanţa!!

AT: Nu ţipaţi la mine şi nu vorbiţi peste mine. De cinci minute ţipaţi la mine.

NC: Mai daţi-mi un mandat de arestare!

AT: Dacă mă mai întrerupeţi vă amendez.

NC: Amendaţi-mă! AT: Vă amendez cu 1.000 de lei. Vă atenţionez că pentru fiecare întrerupere vă aplic o amendă de 1.000 de lei. Vreţi să daţi declaraţie? Este foarte dificil să vă audiez prin videoconferinţă din penitenciar.

NC: Păi atunci condamnaţi- mă!”

A curs cu amenzi

Judecătoarea s-a adresat apoi grefierei pentru a consemna că Nicuşor Constantinescu refuză să dea declaraţia la acest termen. Şeful suspendat al CJ a continuat să ţipe că nu acelea sunt cuvintele lui, luând a doua amendă. Avocatul a încercat să îi scuze comportamentul arătând că Nicuşor Constantinescu nu şi-a luat pastilele. Acesta a strigat din boxă că o recuză pe judecătoare, primind a treia sancţiune. Magistratul a respins cererea de recuzare, motivând că este un abuz de drept. „Dar nu dumneavoastră trebuie să judecaţi cererea de recuzare. Alt complet!”, a protestat Nicuşor Constantinescu, ceea ce i-a adus a patra amendă.