Evenimentul Zilei > Monden > Scandal în Hong Kong generat de Nicole Kidman. A primit tratament special
Scandal în Hong Kong generat de Nicole Kidman. A primit tratament special

Scandal în Hong Kong generat de Nicole Kidman. A primit tratament special

Celebra actriță Nicole Kidman a devenit subiect de scandal în Hong Kong din cauza tratamentului special pe care l-a primit din partea autorităţilor locale. Ea a fost „iertată” de carantină, obligatorie pentru restul muritorilor.

Orașul chinez are unele dintre cele mai stricte reguli anti-Covid, fiind necesare până la 21 de zile de carantină. Numai că actriţa australiană a ajuns în insulă pentru filmările la serialul „Expatriaţii”, iar oficialii i-au dat o derogare, ca să nu petreacă 14 zile în carantină, aşa cum prevede legea.

Oficialitățile nu au comentat direct cu privire la o posibilă scutire, dar Biroul de Comerț și Dezvoltare Economică din Hong Kong a emis joi o declarație ca răspuns la întrebări referitoare la „personalul cinematografic din străinătate” și la carantină, explicând că se renunță la restricțiile „pentru a desfășura o activitate profesională desemnată”.

Kidman filmează în Hong Kong la serialul „Expatriații”

Kidman se află la Hong Kong pentru a filma un nou spectacol ce va fi difuzat pe Amazon Prime despre viața unor expatriați bogați – deja o sursă de tensiune, deoarece localnicii se confruntă cu restricții foarte severe în conformitate cu noua lege a securității naționale.

Relatările cu privire la o scutire de carantină au stârnit indignare, cu comentarii atât pe Twitter, cât și pe platforma chineză de socializare Weibo, în mare majoritate critice.

„Care departament i-a dat dreptul?” întreabă un utilizator. „Cine i-a dat dreptul să fie scutită?” se arată în altă postare.

Mai multe persoane au spus că nu și-au putut vedea familia de luni de zile din cauza restricțiilor.

Cetățenii care trăiesc în țări cu „risc ridicat” – o listă care include deja Marea Britanie și care se extinde în locuri precum SUA și Spania de vineri – au voie să intre numai dacă sunt vaccinați și trebuie să petreacă trei săptămâni de carantină.

Australia impune minim șapte zile de carantină pentru cei care sunt vaccinați

Australia – de unde a zburat Kidman – este clasificată ca medie”, care are o cerință minimă de șapte zile de carantină pentru cei care sunt vaccinați.

„Deci, avem rezidenți Hong Kong care nu se pot întoarce dacă nu sunt vaccinați (și chiar și atunci cu 2-3 săptămâni de carantină), dar Nicole Kidman poate intra doar așa? Este dezgustător!” a scris un utilizator Twitter cu numele @WhovianBooknerd.

„De ce străinii au privilegii?” întreabă o persoană pe Weibo, scrie g4media.ro.

Ca să calmeze spiritele, autorităţile locale au dat un comunicat în care au anunţat că cei care primesc derogări trebuie totuşi să respecte măsurile de prevenţie. Actriţa nu a comentat situaţia.