Scandal în diplomația română: „Este mizerabil”. Cum s-au comportat oficialii din Turcia

Scandal în diplomația română: „Este mizerabil”. Cum s-au comportat oficialii din Turcia

Senatorul Vergil Chițac aruncă bomba. Cum s-au comportat oficialii guvernlui Turciei în România? A explicat totul pe o rețea de socializare.

Senatorul constănțean Vergil Chițac s-a retras din grupul parlamentar de prietenie România-Turcia după scandalul provocat de diplomații turci la Constanța, care au împiedicat-o pe Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului SUA la București, să-și transmită mesajul adresat comunității musulmane cu ocazia sărbătorii nașterii profetului Mahomed.

Postarea senatorului este preluată, joi, de Radu Tudor pe blogul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acum exact o săptămână vă relatam despre comportamentul total deplasat al diplomaților turci de la Constanța, care au împiedicat-o pe doamna Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului SUA la București, să-și transmită mesajul adresat comunității musulmane cu ocazia sărbătorii nașterii profetului Mahomed.

În consecință, am decis să mă retrag din grupul parlamentar de prietenie România-Turcia al cărui membru sunt. Declarația politică pe care am făcut-o ieri în Senat o găsiți mai jos.

P.S. Aud că diplomații turci se comportă în continuare ca niște politruci, amenințându-l pe Muftiul cultului musulman, domnul Iusuf Muurat, că vor face ei toate intervențiile necesare la cei 56 de imami, ca să nu fie reales anul viitor. Mizerabil!”, se arată pe blogul său.