Evenimentul Zilei > International > Scandal imens! Fost președinte, pervers cu o jurnalistă? „Am încercat să-l resping, dar n-am reuşit”
Scandal imens! Fost președinte, pervers cu o jurnalistă? „Am încercat să-l resping, dar n-am reuşit”

Scandal imens! Fost președinte, pervers cu o jurnalistă? „Am încercat să-l resping, dar n-am reuşit”

Fostul preşedinte al Franței, Valery Giscard d'Estaing, este vizat de o anchetă penală.

Ann-Kathrin Stracke, o jurnalistă de 37 de ani de la televiziunea publică germană WDR, a depus o plângere împotriva fostului şef al statului francez, Valery Giscard d’Estaing, în vârstă de 94 de ani, acuzându-l că i-a pus mâna pe fund de trei ori, în timpul unui lungul unui interviu.

Contactat de AFP, avocatul fostului preşedinte francez nu a dorit să facă vreun comentariu pentru moment.

„Sunt fericit să aflu că ministerul public a înregistrat plângerea mea penală şi a decis să deschidă o anchetă”, a reacţionat jurnalista germană. „Sunt bineînţeles la dispoziţia justiţiei franceze în cadrul acestei anchete”, a adăugat ea.

„Am decis să relatez povestea mea pentru că cred că oamenii trebuie să ştie că un fost preşedinte francez a hărţuit sexual o jurnalistă, adică pe mine, după un interviu”, a explicat ea pentru AFP, confirmând informaţia despre această plângere dezvăluită săptămâna trecută de Le Monde şi de cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

Faptele s-ar fi petrecut în 18 septembrie 2018 în timpul unui interviu cu Valery Giscard d’Estaing, cu ocazia celei de-a 100 aniversări a naşterii lui Helmut Schmidt, fostul cancelar german cu care a colaborat în cursul mandatului său de preşedinte (1974-1981).

„După interviu, am întrebat dacă pot să fac o fotografie cu dl. d’Estaing şi colegii mei. Această fotografie a fost făcută de asistenta lui care era în cameră. Eram în picioare, în stânga lui ‘VGE’ şi, în timpul şedinţei foto, el a pus mâna pe talia mea, în stânga, iar apoi mâna i-a alunecat mai departe spre fesele mele şi a rămas acolo”, a declarat Stracke pentru AFP.

O situaţie care s-ar fi repetat în alte două rânduri chiar după aceea: în cursul unei noi şedinţe foto şi atunci când fostul preşedinte îi arăta vechi imagini ale lui alături de alţi şefi de stat şi de familia lui.

„Am încercat să-l resping, dar n-am reuşit”, susţine ea.

Pentru a se elibera de această situaţie, pe care a calificat-o drept „foarte degradantă”, jurnalista germană afirmă că a obţinut ajutorul cameramanului ei care, răsturnând un abajur şi plasând un scaun între fostul preşedinte şi ea, a încercat să creeze o diversiune.

Sursa: Agerpres