Reușita Laurei Codruța Kovesi a provocat nemulțumire în rândul taberei pesediste, cât și a celor de la ALDE. Printre cei care au criticat decizia europenilor s-a numărat și Tăriceanu, care a fost aspru atacat și ironzat de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„L-am auzit pe acest porc mistreț solemn al politicii românești, aproape că v-aș spune că plătesc eu amenda pentru că am înghițit destul. Am auzit o frază colosală în această seară, aș descri-o ca fraza anului, sună așa: eu vin s-o cer de nevastă pe o fată de la tatăl ei. Și tatăl ei îmi spune, mă, băiatule, n-ar fi bine pentru că umblă vorba prin târg că e cam hoață, că e cam curvă, nu te sfătuiesc, la care eu i-as spune, mai meștere, eu când am venit la matale crezi că nu m-am interesat cum e fata matale? Adică ce-și imaginează, domnul în cauză, că cei de la UE nu știu de-a fir a păr cum e cu dosarele alea pe care i le-a inventat Secția Specială, sulurile alea de hârtie igienică, ce au fost inventate. Celelalte cauze care au fost infirmate, hotărârile rușinoase ale Curții Constituționale care vor rămâne pentru istorie, modul ticălos în care a fost dată afară, credeți că nu știu toate astea?”, a declarat CTP la Digi 24.

„Tăriceanu – motocicleanul”

Potrivit lui Tăriceanu, decizia Uniunii Europene a fost favorabilă lui Kovesi pentru că europenii nu cunosc îndeajuns de bine fostul procuror general. În replică, CTP a punctat:

„Ba da, știu foarte bine, indiferent de faptul că amenință domnul, ‘să nu ziceți că nu v-am spus, eu cunoscutul, popularul, motocicleanul, răzgândeanul, eu din România vă spun!’. Oamenii ăia știu pe cine au ales și nu imaginea României ar fi afectată, pentru că Laura Codruța Koveși nu s-a dus acolo trimisă de România, cum nici Simona Halep nu se duce la Wimbeldon trimisă de România. S-a dus în nume propriu! Credeți că Uniunea Europeană nu verifică? Verifică, uite ca în cazul Rovanei Plumb, uite că verifică!”.