„Doar pentru că ești bărbat asta nu îți dă dreptul să îți fluturi penisul în public”, a spus aceasta, conform The Sun. Un apropiat al actriței a spus că nervii acesteia au fost declanșați de faptul că unul dintre bărbați ar fi stropit-o cu urină în timp ce se elibera. „M-au stropit cu urină. Au urinat pe mine!”, s-ar fi plâns actrița. În schimb, mai mulți martori la eveniment susțin că aceasta se purta foarte ciudat, abia articula cuvintele și că încă de la începutul petrecerii atitudinea ei a fost una care ridica semne de întrebare.

Wallace nu este deloc străină scandalurilor, problemele sale cu alcoolul sau substanțele interzise fiind documentate masiv în presa din Marea Britanie de-a lungul anilor. Cum EastEnders, serialul care i-a adus faima, este produs de BBC, televiziunea națională britanică, contractul său a fost suspendat în mai multe rânduri din cauza scandalurilor în care a fost implicată.

În anii 2000, ea a fost arestată după ce a fost prinsă la volan cu o alcoolemie de două ori mai mare decât limita legală, a recunoscut că a folosit ketamină și a făcut un copil cu polițistul care fusese desemnat să o protejeze de masele de oameni în timpul unui proces în care a fost implicată. Wallace a participat inclusiv la ședințe de consiliere la sugestia conducerii BBC, care, de asemenea, i-a solicitat ruperea relației de dragoste pe care o avea cu un traficant de droguri englez stabilit în Mallorca.