O fostă colaboratoare a soțului judecătoarei Livia Stanciu a încercat să o șantajeze pe președinta Instanței Supreme. Femeia susține că avocatul Andrei Stanciu, decedat în urmă cu trei ani și jumătate, ar fi avut o datorie față de ea. Șantajul ar fi constat în defăimare, femeia amenințând că dă publicității detalii despre presupusa datorie. Pentru a nu face acest lucru, ea a cerut 20.000 de euro de la judecătoarea Stanciu.

În acest caz sunt implicate mai multe persoane. Astfel, DNA a anunțat că face trei percheziții la Galați, din care una la punctul de lucru al unui agent economic.

A sesizat DNA

Stanciu a declarat că a făcut denunțul la DNA săptămâna trecută, după ce a primit mai multe SMS-uri de amenințare. „Este vorba de o fostă colaboratoare a soțului meu, care mă tot șantaja cu SMS-uri pentru a-i da 20.000 de euro, bani pe care i-ar datora soțul meu pentru contracte de asistență juridică pe care i-ar fi plătit ea. Nu pot comenta de ce a început să ceară bani după trei ani și jumătate de la deces și nu a făcuto atunci. Tot ce știu despre ea este că soțul meu a angajat-o după ce a fost restructurată de o altă societate, nu avea serviciu și nu putea să-și întrețină doi copii”, a declarat Stanciu pentru „România Liberă”.

Soțul judecătoarei Stanciu a angajat-o atunci pe femeie pe un post de secretară, la recomandarea unor cunoștințe care susțineau că este vorba de un caz social.

În acest caz s-au implicat ofițeri ai Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, de la care procurorii au primit „sprijin de specialitate”, după cum se arată într- un comunicat al Direcției.

Cariera șefei de la „Supremă”

  • Livia Stanciu a lucrat, din 1980 și până în 1994, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. ^ Din 1994 și până în 1996 a fost judecător la Secția Penală a Tribunalului Galați.
  • Din 1998 până în 2004 a fost judecător la Curtea de Apel Galați, când a plecat la Înalta Curte, unde a activat până în 2010. De atunci a devenit șefa celei mai înalte instanțe din România.
  • Stanciu i-a condamnat, printre alții, pe Adrian Năstase, Cătălin Voicu sau Gigi Becali. De asemenea, a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.