Evenimentul Zilei > International > Salvini creşte în sondaje în ciuda scandalului cu finanţarea rusească
Salvini creşte în sondaje în ciuda scandalului cu finanţarea rusească

Salvini creşte în sondaje în ciuda scandalului cu finanţarea rusească

Italienii nu se ghidează după  dezvăluirile din mass-media şi rămân alături de Matteo Salvini potrivit ultimului sondaj realizat de Enzo Risso - SWG.
Ultima noutate cu toată polemica privind finanţarea rusească pentru Lega lui Matteo Salvini, arată că încrederea  electoratului în el  nu a scăzut, dimpotrivă, continuă să crească.
Lega nu numai că nu stagnează, ci continuă să crească în sondaje, cu toate că „Rusiagate” a fost în centrul polemicilor din aceste ultime zile.

Potrivit lui Enzo Risso de la casa de sondaje SWG, Lega lui Mateo Salvini a sărit de la 35,7% la 37,7%. În concluzie, a câştigat 2 procente nete.

”Majoritatea persoanelor nu consideră faptul că cineva din Lega care a mers în Rusia ar fi ceva ieşit din comun, dar şi faptul că n-a fost vorba de niciun transfer de bani şi deci nu se poate vorbi de corupţie”, scrie Risoo pe Il Fatto quotidiano.
Şi nu numai atât: ‘‘Trebuie spus că în Italia, banii ruseşti daţi politicii nu sunt, bineînţeles, o noutate şi au privit alte zone politice în trecut, dar este de luat în seamă că Vladimir Putin este foarte popular printre italieni, chiar mult mai mult decât Trump, deci apropierea lui Salvini de Rusia, nu a fost perceput a fi avut un impact negativ, ci dimpotrivă”. Vox populi, vox Dei…
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.