Salată de castraveți cu mărar și usturoi. E perfectă pe caniculă

Salată de castraveți cu mărar și usturoi. E perfectă pe caniculă Sursa foto: Alely | Dreamstime.com

Salata de castraveți cu mărar și usturoi este o rețetă extrem de simplă, dar foarte sănătoasă. Cu puține ingrediente poți obține un preparat gustos și răcoritor, perfect pentru zilele caniculare. Poate fi servită ca o masă ușoară, sau ca garnitură pentru friptură ori cartofi.

Salatele sunt pe lista preferințelor în sezonul cald. Sunt ușor de preparat, sănătoase și răcoritoare, ceea ce le face perfecte pentru zilele în care valorile din termometre trec de 25 de grade Celsius.

Rețeta de salată de castraveți cu mărar și usturoi este ușor de preparat, gata în doar cinci minute. Preparatul obținut este delicios și sănătos, perfect pentru zilele caniculare de vară, mai ales dacă este lăsat puțin la rece. Această salată poate fi consumată fără probleme și de cei care sunt la dietă, asta pentru că ingredientul predominant este castravetele, care conține aproximativ 95% apă.

Salată de castraveți cu mărar și usturoi

Ingrediente pentru două porții:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 2 castraveți de mărime medie
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • 2 linguri mărar tocat mărunt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare după gust

Mod de preparare al salatei:

1. Castraveții se spală și se decojesc cu ajutorul unui cuțit de legume. Puteți să îi lăsați cu tot cu coajă, dacă nu sunt amari.

2. Tăiați castraveții în felii subțiri și puneți-i într-un bol încăpător. Puneți sare pentru a da savoare și pentru a înmuia puțin castraveții și amestecați bine.

3. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt. Pentru cei care vor să fie mai fin, îl puteți zdrobi puțin într-un mojar. Puneți usturoiul peste castraveții feliați.

4. Frunzele de mărar se spală și se toacă mărunt, apoi se pun peste castraveți și usturoi. În funcție de preferințe, puneți pune mai multă verdeață.

5. Într-un borcănel care se poate închide ermetic se pune uleiul și oțetul. Închideți recipientul și agitați bine până ce amestecul se omogenizează.

6. După ce uleiul și oțetul s-au omogenizat, se toarnă peste castraveți, mărar și usturoi. Se amestecă bine și se lasă câteva minute pentru ca gusturile să se îmbine, apoi poate fi servită. Dacă vă doriți un preparat mai răcoros, se poate lăsa la frigider pentru câteva minute, potrivit lauralaurențiu.ro.

Salata de castraveți cu mărar și usturoi poate fi servită simplă sau poate fi folosită ca garnitură pentru diverse preparate, cum ar fi friptura sau cartofii.