Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Sacul de antrenament şi vaccinul cu mască
Sacul de antrenament şi vaccinul cu mască

Sacul de antrenament şi vaccinul cu mască

A trecut ceva mai mult de o lună de la alegerile locale şi deja locuitorii Sectorului 1 sunt nemulţumiţi. Nemulţumiţi în pragul revoltei. Vor chiar să organizeze o manifestaţie de protest, în ciuda interdicţiilor impuse de regulile pandemiei.

Motivul acestei nemulţumiri sunt nişte amărâţi de saci. Sacii de gunoi care au început să se strângă pe lângă stâlpii de iluminat din sector, pentru că de ceva vreme, nu-i mai ridică nimeni. Îmi pare rău, dar trebuie să le spun locuitorilor din Sectorul 1 al Capitalei, că se înşeală. Ceea ce văd ei pe lângă stâlpi, nu sunt saci de gunoi. Ci saci de antrenament.

Pentru cei care  au uitat, vă reamintesc imaginile, surprinse de o cameră de supraveghere despre care doamna primar Clotilde Armand ştia că nu ar fi trebuit să funcţioneze. Imagini cu vânzoleala din camera sigilată şi păzită, unde erau depozitaţi sacii cu voturi. Vă mai amintiţi precipitarea celor care bântuiau pe acolo?

Vă mai amintiţi tăcerea vinovată din acea seară, când toţi liderii USR îşi închiseseră telefoanele, doar singura doamna Armand a răspuns şi a scăpat porumbelul: „Ştiam că camerele (asta e din cauza accentului franţuzesc) nu trebuiau să funcţioneze”.

Vă mai amintiţi de explicaţiile penibile din zilele următoare, pe  care nu le credeau nici găinile din curtea mamelor celor care le debitau?

Ei bine, de astă dată, împricinaţii nu vor să nu se mai întâmple aşa. Oamenii care intră în camerele sigilate unde sunt depozitaţi sacii cu voturi, să nu mai umble ca muştele fără cap pe acolo şi să-i vadă cineva. Nu mai zic, să-i şi filmeze. Aşa că acum se antrenează pe sacii neridicaţi din jurul stâlpilor de iluminat. Iar când va veni momentul, să se ducă antrenat direct la sacul care trebuie şi, mai ales, să facă ce trebuie, rapid şi fără zgomot.

Aşa că dacă vedeţi pe cineva cu un rucsac în spate, cotrobăind prin sacii de gunoi, să ştiţi că vă înşelaţi, crezând că este un boschetar care mănâncă din gunoaie şi caută ceva de mâncare. E un agent electoral ieşit la antrenament. Să capete dibăcie la umblat în saci, precis şi rapid, nu ca până acum, într-un haos general.

Nu am aflat dacă nu cumva se face şi vreun clasament. Spre exemplu, cine aduce cele mai multe ambalaje de „Eugenia”, 10 puncte, cine aduce cele ami multe cutii goale de conserve de peşte, 20 de puncte. Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu câte un post bun pe lângă un parlamentar, de unde să ia o leafă grasă şi să nu facă nimic.

Pe de altă parte, autorităţile sunt extrem de îngrijorate că ce o să ne facem cu vaccinul despre care vorbeşte toată lumea. Nu, nu sunt îngrijorate că noi, românii, îl vom primi mai la urmă. Nici că Interpol a avertizat că reţele de crimă organizată deja au făcut planuri cum să măsluiască preţiosul produs şi să scoată pe piaţă nişte făcături. Nu sunt îngrijorate nici de dotarea depozitelor unde va fi stocat, pentru că vaccinul trebuie să stea în condiţii speciale. Nici măcar de logistica de care este nevoie pentru a ajunge la populaţie nu-i chinuie grija.

Autorităţile sunt extrem de îngrijorate de scepticismul românilor. Sondajele despre neapărutul vaccin arată că o mare parte dintre români, nu vor să se vaccineze.

Desigur că tot felul de indivizi, galbeni la faţă de atâta stat în faţa calculatorului, vor spune: „Popor de tâmpiţi. Nu înţeleg progresul. Necivilizaţi. Eu mă voi vaccina primul”.

Nu am nici un fel de îndoială că vor exista indivizi, din categoria şmecherilor, care vor da şpagă pentru a fi vaccinaţi peste rând. Că aşa, cu şapgă şi peste rând, vaccinul este mai eficient.

Eu mă refer la masa de oameni simpli, care sunt sceptici. Or avea ei motiv? Ia să vedem. De la începutul pandemiei, se tot trâmbiţează, prin toate mesajele trimise de Guvern către populaţie, să se poarte masca de protecţie. Masca şi iar masca. Am auzit inclusiv aberaţia că ar fi bine să purtăm masca şi prin casă, încât la sfârşitul pandemiei nici nu o să ne mai recunoaştem familia.

Apoi a venit lovitura de măciucă. Tot de la autorităţi. Majoritatea măştilor, alea de trebuiau obligatoriu purtate şi prin casă, nu sunt conforme. Adică nu au nicio valoare în a ne apăra de virus. O simplă bucată de hârtie cu nici un fel de eficienţă.

Şi atunci, ne-am adus aminte că tot felul de bucătărese de prin Giurgiu, importau la greu în plină stare de urgenţă şi pe foarte mulţi bani publici, măştile obligatorii.

Atunci, avem tot dreptul să fim sceptici? Dacă se întâmplă cumva ca, după ce ne vaccinăm, să aflăm că de fapt dozele au fost importate de cine ştie ce fierari-patiseri de pe la vreo firmă de salubritate cu sediul în Cocârjaţii de Sus, şi că acele vaccinuri care ne-au fost inoculate, nu sunt conforme. Nu au nici un fel de eficienţă. Ori, mai grav, ne pot face rău.

Dacă şi vaccinul, cumva poartă o mască neconformă?