Mai mult, el a propus și ca evenimente private să poată fi organizate doar cu persoane vaccinate, începând tot cu 1 iunie.

În România, fără stimulente pentru vaccinare

Primul ministru a afirmat că: „Avem o ţintă, trebuie să nu grăbim lucrurile, să le permitem oamenilor să se vaccineze”.

Cert este că România față de ale țări nu vor oferi stimulente, de nici un fel, persoanelor, pentru a se vaccina. Așa cum se practică în alte țări.

„Cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România.

Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede. Este o propunere pe care am făcut-o comitetului interministerial. Este pe masa comitetului. Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătăţii, cei de la Ministerul Afacerilor Interne. Toţi sunt acolo şi vom vedea care sunt opiniile lor. Este ceea ce eu cred că se poate face dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate – să poată să stea fără mască”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern, potrivit news.ro.

Ce se va întâmpla după 1 iunie

Premierul a adăugat că nu vor fi ridicate măsurile de restricţie, dacă nu va fi atinsă ţina de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.

„Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a conchis Cîţu.