Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a vindecat după ce s-a infectat cu coronavirus și a stat 243 de zile în spital. Efectele au fost însă devastatoare
S-a vindecat după ce s-a infectat cu coronavirus și a stat 243 de zile în spital. Efectele au fost însă devastatoare

S-a vindecat după ce s-a infectat cu coronavirus și a stat 243 de zile în spital. Efectele au fost însă devastatoare

Un pilot de avion, din Marea Britanie, a murit după ce a suferit timp îndelungat din cauza infectării cu coronavirus. Avea majoritatea organelor distruse.

Un pilot britanic, care lucra pentru compania British Airways, a murit după ce a bifat un record trist. El s-a infectat anul trecut cu coronavirus și a petrecut 243 de zile într-un spital din Statele Unite ale Americi (SUA), înainte de-a reveni în Regatul Unit.

S-a vindecat după ce s-a infectat cu coronavirus, dar a murit după câteva luni, din cauza urmărilor lăsate de virus

Nicholas Synnott, în vârstă de 60 de ani, a fost externat de la spitalul din SUA, la finalul anului trecut, cu puțin înainte de Crăciun. Pilotul de avion învinsese boala și a mulțumit entuziasmat personalului medical, înainte de-a reveni în Marea Britanie, conform jurnaliștilor de la Daily Mail. 

Englezul contractase virusul în urmă cu 15 luni, în timp ce efectua un zbor de la Londra la Huston. În luna martie a anului trecut el a ajuns într-un spital din Texas. Săptămâna trecută el a murit și este foarte probabil ca marea cauză să aibă legătură cu coronavirusul. Care i-a distrus fiecare organ din corp, după cum scrie sursa citată.

Soția i-a fost alături în perioada în care a stat în spital

Și medicii de la spitalul în care fusese internat pilotul au rămas uimiți la vremea respectivă de complicațiile de care a suferit Nicholas Synnott după ce s-a infectat cu coronavirus. Soția sa, Nicola, în vârstă de 54 de ani, îi fusese alături în fiecare zi petrecută în spital. Nicholas avea doi, copii, Rebecca și George, acesta din urmă dorindu-și să devină pilot, la fel ca și tatăl său.

Directorul operațiunilor de zbor de la compania British Airways, căpitanul Al Bridger, a declarat după acest trist evenment: „Suntem devastați de această veste incredibil de tristă. Nick a fost un membru apreciat al familiei noastre, pilot și un prieten pentru mulți angajați de la compania aeriană. Gândurile noastre sunt la familia și prietenii săi în acest moment extrem de dificil.”