Evenimentul ZileiSocialS-a terminat! Nu mai există clemență. De luni se intră în scenariu roșu

S-a terminat! Nu mai există clemență. De luni se intră în scenariu roșu

S-a terminat! Nu mai există clemență. De luni se intră în scenariu roșu
Începând de luni, 9 noiembrie, toate școlile din România, publice și private, vor intra în scenariul roșu. Preşedintele Klaus Iohannis a cerut joi, în ședința de Guvern, închiderea școlilor din toată țara, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului.

Iohannis a declarat, joi, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei în România.

De altfel, premierul Ludovic Orban a avansat aceeași dată pentru punerea în aplicare a noilor măsuri de restricție, care includ și trecerea școlilor în format online.

„Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni. E bine ca să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare”, a spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, că școlile ar urma să treacă în format online în toată țara.

„Sunt necesare măsuri în plan național. Școlile să treacă toate în online”, a declarat Iohannis, înainte de ședința de guvern la care a participat în această seară.

Președintele a anunțat noi măsuri de restricție

„Suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut și astăzi mulți, prea mulți care au decedat, și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Cele luate până acum nu sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă, peste tot, unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționate, petrecerile, și cele publice și cele private, trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau din exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică permițând distanțarea suficientă între persoane”, a afirmat Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.

9.714 cazuri noi de infectare cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, de la începutul pandemiei avem noi recorduri negative: 9.714 cazuri noi de infectare, 1.014 internați la ATI și 121 de pacienți au murit din cauza coronavirusului.

 


Accesează: