Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a stins o stea din constelația Heavy Metal. Joey Jordison de la Slipknot a murit în somn
S-a stins o stea din constelația Heavy Metal. Joey Jordison de la Slipknot a murit în somn

S-a stins o stea din constelația Heavy Metal. Joey Jordison de la Slipknot a murit în somn

Fostul baterist și membru fondator al trupei americane de heavy metal Slipknot, Joey Jordison, a murit la vârsta de 46 de ani.

Anunțul a fost făcut de familie, care a transmis doar că artistul a murit liniștit în somn, fără să dea alte detalii despre cauza decesului, după cum relatează BBC. Membrii familiei au spus doar că dispariția s-a i-a lăsat cu inimile pustii și un sentiment de întristare de nedescris.

Joey Jordison a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei  de Heavy Metal Slipknot, în 1995, alături de percuționistul  Shawn Crahan și basistul Paul Gray.

Trupa a lansat primul ei album de succes patru ani mai târziu, iar apoi au vândut milioane de discuri la nivel mondial. Slipknot a fost una dintre cele mai apreciate trupe de profil, bucurându-se de succes în topurile americane și câștigând un premiu Grammy.

Stilul muzical este agresiv, unic, iar membrii formației au devenit cunoscuți ca urmare a măștilor horror pe care le poartă în timpul spectacolelor.

După ce vestea morții sale a devenit publică, Corey Taylor, vocalistul Slipknot, a postat mai multe imagini negre pe conturile de pe rețelele de socializare, așa cum a făcut și Shawn Crahan.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Jordison suferea de o boală foarte gravă a creierului

Jordison a rămas s-a despărțit de trupă în 2013, dezăluind, ulterior că a fost nevoit să renunțe deoaree a fost diagnosticat cu mielită transversă, o formă de scleroză multiplă. Născut în 1975 în Des Moines, Iowa, Nathan Jonas Jordison pe numele său real, a declarat că a primit primul set de tobe de la părinții săi la vârsta de 8 ani.

În 1995 s-a alăturat unui proiect numit Pale Ones, care s-a transformat, în cele din urmă, în Slipknot.

De-a lungul timpului, Jordison s-a bucurat de succes alături de formații precum Murderdolls, dar a apărut și alături de trupe mai cunoscute precum Metallica sau Korn.

Moartea sa vine la puțin peste un deceniu după aceea a colegului fondator Paul Gray, care a murit în urma unei supradoze în 2010.