Prințul Charles nu îi va permite vreodată lui Archie, fiul lui Harry și Meghan să devină prinț al Marii Britanii. Este o informație de ultimă oră, dezbătută în presa din Albion, pe care a lansat-o Daily Mail, având la bază informațiile oferite de o sursă din interiorul familiei regale.

Harry și Meghan au luat foc atunci când au auzit decizia luată de prințul Charles, care se răsfrânge asupra lui Archie

Charles, moștenitorul direct al tronului regal, nu vrea să-i recunoască dreptul la succesiune și nepotului său Archie. În contextul în care părinții săi au început un aprig război verbal cu casa regală a Marii Britanii, de mai multă vreme. Băiatul lui Harry și Meghan, în vârstă de doi ani, este, teoretic, al 7-lea pretendent la tron. Dar, el nu va fi recunoscut în momentul în care Charles va deveni rege.

„Harry și Meghan mi-au spus că Archie nu va fi niciodată prinț, chiar și atunci când Charles va deveni rege”, a afirmat sursa respectivă. Charles i-a transmis de ceva vreme fiului său mai mic, Harry, că va schimba o prevedere cheie a regalității, pentru a-l împiedică pe nepotul său să moștenească un titlu care ar fi fost dreptul său încă de la naștere.

Nu va beneficia de bani și protecție

Chiar dacă s-au retras din Casa Regală, pentru a trăi departe de Marea Britanie și de Palatul Buckingham, Harry și Meghan nu au primit deloc bine această veste dată de Charles. Asta a dus la o nouă tensiune între cele două părți, iar calea spre o reconciliere pare a fi din ce în ce mai întortocheată.

Această decizie luată de prințul Charles nu a fost făcută publică. Nu este nimic oficial, spun jurnaliștii britanici. Cei care sunt moștenitori ai familiei regale a Marii Britanii beneficiază de sprijin financiar și de protecția forțelor de ordine. Regulile actuale, ce au fost stabilite de regele George al V-lea, permit ca titlul de prinț și prințesă să fie dat copiilor și nepoților monarhului.