Evenimentul Zilei > Politica > S-a furat vulturul de bronz de pe monumentul lui Mihai Viteazu de la Poiana lui Mihai, județul Gorj
S-a furat vulturul de bronz de pe monumentul lui Mihai Viteazu de la Poiana lui Mihai, județul Gorj

S-a furat vulturul de bronz de pe monumentul lui Mihai Viteazu de la Poiana lui Mihai, județul Gorj

Vulturul din bronz din Poiana lui Mihai, monument istoric amplasat în anul 1932, a fost furat. Primăria comunei Schela a depus o plângere la poliţie.

Poliția din comuna Schela caută persoana sau persoanele care au furat vulturul de bronz, ce cântărea 50 de kilograme, de pe monumentul închinat lui Mihai Viteazu, amplasat într-o poiană din localitate, denumită „Poiana lui Mihai”, informează site-ul gorjean gorj-domino.ro. Primarul Aristide Șerbănescu a fost anunțat de dispariția vulturului, duminică seara, dar spune că nu are mari speranțe legate de prinderea infractorilor.

„În 1932, s-a așezat acolo monumentul și duminică seara m-a anunțat un sătean că vulturul de bronz nu mai este la locul lui, pe monumentul istoric. Nu știu exact ce valoare are acest vultur de bronz, dar are mai mult o valoare sufletească. Sunt sceptic în ceea ce privește recuperarea lui, dar am anunțat poliția, luni dimineața. Am văzut mulți străini în zona respectivă, au campat în zona monumentului. Nu se știe niciodată. Nu avem posibilități financiare să comandăm un alt vultur. Voi discuta cu cineva care să facă un alt vultur, dar din alt material, nu din bronz, pentru că nu sunt bani”, a declarat, pentru gorj-domino.ro, Aristide Șerbănescu, primarul comunei Schela.