S-a demonstrat științific: norocul chiar există. Câteva trucuri simple ca să-l atragi în viața ta
- Andreea Vlad
- 11 mai 2021, 16:32
Cercetătorul Richard Wiseman a studiat fascinantul fenomen al norocului, reușind să demonstreze că oamenii nu se nasc pur și simplu norocoși sau ghinioniști.
Potrivit lucrării sale de cercetare „The Luck Factor”, norocul nu este un fel de magie - este despre atitudinea ta.
Oamenii norocoși au tendința să fie mai deschiși, mai zâmbitori și mai îndrăzneți, în timp ce ghinioniștii trăiesc adânc în anxietate, par încordați și se simt mereu nefericiți. Totul depinde însă de deciziile luate, de oportunitățile de care profiți. Pentru a crește cantitatea de noroc din lume, domnul Wiseman a deschis chiar Școala Norocului, împărtășindu-ne anumite exerciții și trucuri care să îl atragă în viața noastră, scrie Rețeteșivedete.
Valorifică din plin oportunitățile care ți se oferă și asumă-ți riscurile
Cunoaștem oameni care se plâng în mod constant că obțin puține oportunități. De aceea nu au succes la locul de muncă, nu pot întâlni un partener perfect sau nu își aduc la îndeplinire visele. Însă problema majoră este lipsa lor de atenție și teama de a-și asuma riscuri. A fi prea concentrat pe ceea ce ai (sau nu ai) în viața ta la un moment dat, îți distrage atenția de la identificarea, încercarea și crearea unor lucruri noi și poate mai interesante.
Ce poți să faci? Ține-ți permanent ochii și mintea deschise. Nu aștepta să se întâmple lucrurile, ci creeaz-le tu. Fii stăpânul vieții tale și nu te teme de necunoscut.
Ai încredere în vocea interioară
Să ai o relație benefică cu subconștientul tău te poate face chiar și mai norocos. Oamenii norocoși ascultă întotdeauna semnalele pe care le transmit corpul și mintea lor, dar învață și cum să le citească corect. Cu toate acestea, cei nefericiți sunt prea nerăbdători ca să poată observa un sentiment intern și se tem să se bazeze pe intuiția lor.
Ce poți să faci? Șterge-ți din minte toate îndoielile și anxietatea obișnuită și încearcă să te împrietenești cu vocea ta interioară, de exemplu meditând.
Mantra de aur: „Norocul crede că ești norocos”
„Norocul crede că ești norocos”, iată un tip de gândire care nu dă greș. Această atitudine ajută majoritatea oamenilor să rămână pozitivi și optimiști indiferent de ce li se întâmplă negativ. S-ar putea spune că pare a fi autoamăgire, deoarece se întâmplă atâtea lucruri rele și este imposibil să fii întotdeauna norocos! Într-un fel, da, este adevărat.
Însă, deoarece nu poți fi 100% sigur că nu vei avea noroc, de ce să nu-ți permiți niște așteptări pozitive? Mai mult, a rămâne pozitiv te ajută să faci față eșecurilor și să nu renunți. Ce poți să faci? În loc să îți irosești energia pentru a te aștepta la rău, folosește-o într-un mod mai benefic.
Transformă mereu ghinionul în ceva bun
Ți-ai lăsat umbrela acasă într-o zi ploioasă? Este momentul perfect pentru a pune muzică romantică și a te simți în ritm cu natura. Ți-ai rupt tricoul? Poate că este timpul să reînnoiești garderoba sau să fiii creativ și să atașezi o decorațiune ingenioasă. Exaxt așa cred oamenii norocoși. A crede în noroc nu este suficient pentru ei – în plus, ei neagă existența nenorocirilor. Nebunesc, nu? Totuși nu există nicio amăgire în aceste cazuri. Ei joacă mâna care li s-a oferit, ca la poker, și nu se plâng.