Evenimentul Zilei > Politica > S-a declanșat războiul subteran. Ținta este Klaus Iohannis: Șase case, dintr-un salariu de profesor?
S-a declanșat războiul subteran. Ținta este Klaus Iohannis: Șase case, dintr-un salariu de profesor?

S-a declanșat războiul subteran. Ținta este Klaus Iohannis: Șase case, dintr-un salariu de profesor?

O nouă confruntare între partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și președintele României. Nimeni nu știe cum a ajuns șeful statului să dețină averea pe care o are; Klaus Iohannis nu a explicat niciodată cum, a ajuns în posesia a șase imobile în condițiile în care salariile încasate nu aveau cum să fi, teoretic, foarte mari, având în vedere că a ocupat funcțiile de cadru didactic și primar al municipiului Sibiu. 

Deputatul AUR Dan Tănasă a anunțat demararea unor proceduri parlamentare pentru desfășurarea unor controale asupra averii președintelui Klaus Iohannis. Românii sunt nemulțumiți cu privire la faptul că șeful statului nu a oferit niciodată explicații prin care să lămurească felul în care a reușit să dețină șase imobile dintr-un salariu de profesor și unul de primar, susține AUR într-un comunicat.

AUR ia la puricat averea lui Klaus Iohannis

„În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate. În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu”, arată AUR în comunicatul emis.

Mai mult decât atât, președintele României nu a explicat niciodată cetățenilor cum a ajuns în posesia averii pe care o deține, iar „sentința definitivă” declarată în dosarul amintit „ridică mari semne de întrebare”.

Românii sunt „nemulțumiți”: De unde a avut președintele bani?

„«Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie», a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”, a anunțat Dan Tănasă pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: