Rușii nu vor la război. Un centru de recrutare, făcut scrum cu o rafală de cocktail-uri Molotov. Video

Rușii nu vor la război. Un centru de recrutare, făcut scrum cu o rafală de cocktail-uri Molotov. Video Sursă: Szabolcs Stieber | Dreamstime.com

Camerele de supraveghere din orașul Uryupinsk, regiunea Volvograd, au surprins momentul în care centrul de recrutare din oraș a fost incendiat după o faptă organizată cu premeditare.

Incendiul a avut loc în noaptea de 25-26 septembrie și a fost provocat de un bărbat care a acționat în liniște timp de câteva minute.

În prima fază, acesta a scos o canistră care conținea combustibil și mai multe sticle pregătite pentru a fi transformate în cocktailuri Molotov în piața din fața clădirii în cauză.

Apoi, a parcat o mașină cu spatele în fața centrului și a blocat ușa de la intrare. A coborât ulterior din mașină și a aruncat mai multe proiectile incendiare spre acoperiș. În imagini se poate observa cum centrul de recrutare arde violent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai probabil, în acel moment nu se afla nimeni în clădirea din orașul aflat la 200 de kilometri de granița cu Ucraina, iar piromanul a parcat mașina cu spatele pentru a angrena și carburantul din rezervor în incendiu.

Izbucnirile de furie și nemulțumirea populară față de campania de recrutare pentru războiul de agresiune din Ucraina sunt în creștere în Rusia.

Sute de oameni se grăbesc să părăsească țara în încercarea de a se sustrage mobilizării forțate, în timp ce în mai multe regiuni au loc proteste spontane soldate cu arestări.

Un tânăr a provocat un incendiu la un alt centru de recrutare, rănindu-l grav pe comandantul militar care coordona acțiunea.

Acțiunea de mobilizare în masă a Rusiei e dezordonată

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, ar fi dat indicații clare cu privire la scutirile de vârstă, handicap sau alte criterii. Însă, comisarii militari care s-au ocupat de acest aspect au recrutat și persoane care nu sunt eligibile din punct de vedere tehnic, drept pentru care au fost acuzați de neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces”.

Responsabilitate pentru acțiunea de mobilizare este împărțită, lucru ce duce la instalarea confuziei și dezorganizării. Decretul de mobilizare plasează sarcina de a executa ordinele de mobilizare în sarcina șefilor componentelor federale și nu a comisarilor militari.

Însă, comisarii militari lucrează probabil pentru șefii republicilor și regiunilor rusești, mai degrabă decât direct pentru Ministerul Apărării, ceea ce îi face pe ambii responsabili de mobilizare și creează un posibil decalaj între aceștia și Ministerul Apărării.