Evenimentul ZileiInternationalRusia vrea să cucerească și America de Sud. Anunțul aduce o schimbare majoră în lume

Rusia vrea să cucerească și America de Sud. Anunțul aduce o schimbare majoră în lume

Rusia vrea să cucerească și America de Sud. Anunțul aduce o schimbare majoră în lume
Argentina va începe să producă, începând din luna iunie, vaccinul rusesc Sputnik V, pe care îl va exporta în toată America Latină.

Autoritățile din Argentina au decis să adopte și să producă vaccinul rusesc Sputnik V, pentru a fi folosit în campania de vaccinare împotriva coronaviruslui. De asemenea, serul urmează să fie exportat din „Țara Tangoului” în toată America Latină. Compania farmaceutică Laboratorios Richmond a început producţia unui prim lot de vaccinuri. Acesta urmează să fie trimis la Institutul Gamaleia de la Moscova (dezvoltatorul Sputnik V) pentru controlul de calitate

Producţia la capacitate maximă va începe în luna iunie a acestui an. Vaccinul fabricat de argentinieni urmează să fie exportat în alte ţări din America Latină. Argentina produce şi vaccinul dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, care este expediat apoi în Mexic pentru a fi umplut în flacoane.

S-au axat mai mult pe Sputnik V decât pe Pfizer sau Moderna

În campania de vaccinare a populaţiei în Argentina se folosește mai mult Sputnik V decât Pfizer sau Moderna. Până acum, 12,3% dintre cetățenii acestei țări au primit cel puţin o doză, iar 1,8% au fost vaccinaţi cu ambele doze. În Argentina există o creștere a numărului de infectări. Autoritățile au decis să adopte mai multe restricţii în unele dintre regiuni. În zona metropolitană Buenos Aires sunt în vigoare restricţii de circulaţie între orele 20:00 şi 06:00.

De asemenea, sunt interzise toate evenimentele sociale, sportive, culturale şi religioase în spaţii închise, iar şcolile şi grădiniţele se vor închide până la sfârşitul lunii aprilie, conform Agerpres.

Președintele Argentinei, testat pozitiv chiar de ziua sa

La începutul acestei luni, Alberto Fernandez, președintele Argentinei, a fost depistat cu coronavirus chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 62 de ani. Politicianul se imunizase cu Sputnik V, pe 21 ianuarie și 11 februarie, în acest an. „M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucţiunile medicului meu personal. Chiar dacă mi-aş fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naştere fără această veste, am o stare de spirit bună”, anunța președintele Argentinei.


Accesează: