Evenimentul ZileiActualitateCampania de vaccinare din România nu funcționează la capacitate maximă. Care sunt marile probleme

Campania de vaccinare din România nu funcționează la capacitate maximă. Care sunt marile probleme

Campania de vaccinare din România nu funcționează la capacitate maximă. Care sunt marile probleme
Premierul Florin Cîțu nu este mulțumit de numărul românilor care trec, zilnic, pe la centrele de vaccinare și vrea să discute cu administratorii platformei online.

Lucrurile nu merg așa cum s-a anticipat, în campania de vaccinare, iar zilnic sunt imunizați mai puțini români decât se anticipa. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre această problemă. Șeful Executivului a explicat că nu este mulțumit pentru că, pe la centre, trec 80.000 de români, zilnic. Nu 115.000 atât cât ar fi normal. Prim-ministrul vrea să poarte o discuție cu cei care se ocupă de platforma de vaccinare.

Florin Cîțu nu este mulțumit de numărul românilor care se imunizează în fiecare zi

„Mi se pare puțin. O să am o discuție cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a anunțat Florin Cîțu la Digi 24. Referindu-se la persoanele din mediul rural, politicianul a precizat că este nevoie de convingere. Făcută și cu ajutorul primarilor, preoților, medicilor și profesorilor. Adică liderii acestor comunități.

„Am vorbit cu primarii PNL și cu președinții de CJ, cu tineretul liberal. E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase”, a mai declarat prim-ministrul României.

„Trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală”

Imunizarea este singura soluție pentru ca lucrurile să revină la normal, după ce societatea a fost afectată mai bine de un an de pandemia de coronavirus. Așa că premierul Florin Cîțu a transmis încă o dată, românilor, că este esențial să participe la campania națională de vaccinare.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toții”, a mai afirmat Florin Cîțu, luni seară, pentru sursa citată.

 


Accesează: