Romgaz ajunge in Asia

Producatorul de gaze al statului, Romgaz Medias, ar putea sa-si extinda activitatea in Asia Centrala (Turkmenistan) prin concesionarea de campuri gazeifere sau prin dezvoltarea de depozite subterane pentru inmagazinare, a declarat secretarul de stat Viorel Palasca, din Ministerul Economiei si Finantelor, citat de Mediafax.

Alexa Jakob, directorul general al companiei, declara in vara trecuta ca Romgaz vrea sa participe la licitatii pentru concesiuni in strainatate, in state precum Ucraina, Ungaria si Turcia. Romgaz a anuntat in 2006 ca intentiona sa se asocieze in astfel de proiecte cu companiile MOL, Schlumberger si Winterthall (importator de gaze de la Gazprom), dar discutiile nu s-au concretizat. Desi a fost declarata de guvern companie neprivatizabila, Romgaz este asteptata sa listeze pe bursa un pachet de 10a din actiuni in acest an.

Companiile Romgaz si Petrom detin monopol pe piata productiei de gaze naturale. Din totalul de 17 miliarde de metri cubi de gaze, cat se consuma in tara, Romgaz produce aproxi-mativ 7 miliarde, iar Petrom 5,5 miliarde, restul venind din Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News