Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște
Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște

Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște

Marcel Vela a anunțat, marți seară, că Ministerul de Interne a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română, în cadrul căruia se vor forma echipaje mixte care vor distribui prescurile de Paște și Lumina Învierii. Acestea vor fi distribuite inclusiv în spitale și centrele de carantinare.

Vela a anunțat că măsurile prevăzute în ordonanțele militare referitoare la distanțarea socială vor trebui respectate inclusiv în noaptea de Înviere, fiind interzisă, printre altele, formarea grupurilor mai mari de trei persoane.

„Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină, primită de la voluntari, tuturor vecinilor”, a mai spus Vela.

Reprezentanții MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii prescurilor de Paște. ”Angajații parohiilor, în calitate de organizatori, cor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor ordonanțelor militare, având ca semn distinctiv, o banderolă albă pe braț”, a mai transmis Marcel Vela.

 

,,Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim sâmbătă seara va fi distribuită de voluntarii parohiilor și echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune, începând cu ora 20,00. ”În acest sens, credincioșii vor putea ieși în proximitatea caselor, respectând măsurile de distanțare socială și evitând formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane, pentru a primi Lumina Sfântă și pentru a o putea împărți vecinilor”, a mai transmis ministrul de Interne.

Lumina Sfântă va fi dusă și în zonele carantinate, de către personal MAI. ”În noaptea de Înviere este permisă circulația preoților și a voluntarilor parohiilor, pentru a duce Sfânta Lumină”, a mai transmis ministrul, care a menționat și că aceștia trebuie să poarte mască și mănuși de protecție.

De asemenea, echipajele care acționează în posturile fixe de control și la frontieră vor oferi Sfânta Lumină persoanelor aflate în trafic în baza excepțiilor de circulație, respectiv celor care tranzitează frontiera.

Nu au fost uitate nici spitalele și centrele de carantină, unde Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită, de asemenea, de personalul MAI.