Românii, printre cei mai smintiţi dintre europeni

Românii, printre cei mai smintiţi dintre europeni

Revista presei.

Cotidianul

Românii, printre cei mai smintiţi dintre europeni

Într-un clasament al scorurilor de sănătate mintală, realizat la nivelul Europei, ocupăm al treilea loc de la coadă.

În raport cu ceilalţi cetăţeni de pe continent, românii au venituri mici, trăiesc în locuinţe proaste şi au o sănătate mintală mai şubredă, arată datele preliminare ale unei anchete recente dedicate calităţii vieţii în Europa. În topul fericirii şi al satisfacţiei faţă de viaţă, românii se află undeva la coadă alături de Lituania, Turcia şi Bulgaria, mai relevă sondajul realizat la finele lui 2007 de către Eurofound (Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii şi Condiţiilor de Muncă). Ţările nordice (Danemarca, Finlanda, Suedia şi Norvegia) conduc atât în topul fericirii, cât şi în cel al sănătăţii mintale. Pe de cealaltă parte, cei mai mici indici de sănătate mintală revin ţărilor din estul Europei. Libertatea

Becali, război cu biserica pentru un teren

Gigi Becali ii strange cu uşa pe mai-marii Bisericii Ortodoxe Romane, după ce in urmă cu cateva zile a cerut restituirea unei donaţii de două milioane de dolari. Surse din cadrul Bisericii au dezvăluit adevăratul motiv al acestui scandal. Miliardarul speră să obţină, prin presiune, terenul Mânăstirii Christiana din Pipera, care valorează aproximativ 30 de milioane de euro.

Potrivit anumitor oficiali ai Bisericii, Gigi Becali vrea de mai bine Gigi Becali se razboieste cu Biserica pentru un teren pe care sunt situate Manastirea Christiana, un asezamant pentru batrani si chiliile calugaritelorde doi ani să pună mâna pe 15.000 de metri pătraţi din terenului mânăstirii. Afaceristul a încercat prin toate metodele. Înarmat cu nişte acte de proprietate, pe numele nepotului său Lucian Becali, miliardarul a încercat să convingă măicuţele, apoi reprezentanţii Bisericii, a donat bani, iar apoi a trecut la presiuni. Prin acelaşi nepot, latifundiarul a reproşat Bisericii că, în condiţiile în care el face donaţii de 2.000.000 de dolari, nu îi cedează terenul mânăstirii, de pe Şoseara Pipera- Tunari. Valoarea terenului ajunge la ameţitoarea sumă de 30.000.000 de euro. Gazeta Sporturilor

Dorinel Munteanu: "Presiunea e incredibilă!"

Munteanu spune că are nevoie ca de aer de victorie diseară, la Craiova, pentru ca situaţia de la echipă să nu se destabilizeze.

11 meciuri fără victorie, dintre care 4 cu Dorinel pe bancă. Aceasta e radiografia Stelei în ultimele două luni, iar Munteanu spune că, deşi încă nu a bifat nici măcar o lună pe scaunul de antrenor al roş-albaştrilor, simte deja că situaţia poate scăpa de sub control. "Presiunea e din ce în ce mai mare şi cred că acest lucru e cauzat de lipsa rezultatelor în ultima perioadă. Avem nevoie de o victorie şi îmi doresc acest lucru încă din primul meci, cel de la Craiova", a spus ieri Dorinel, care a adăugat: "Sînt sigur că în Bănie ne va aştepta o atmosferă incendiară, dar cred că acest lucru ar trebui să ne motiveze suplimentar, nu să ne copleşească"

Ziua

Vanatoarea de pirati UE si NATO adopta masuri radicale impotriva pirateriei din Cornul Africii.

Fenomenul pirateriei din largul coastelor Somaliei a atins un punct critic, dupa ce, in ultimele zile, piratii au capturat doua nave comerciale. Comunitatea internationala condamna cu vehementa acest flagel si se mobilizeaza pentru adoptarea de masuri represive. UE, NATO, Rusia si tarile arabe isi unesc eforturile pentru a asigura navelor comerciale o trecere libera prin aceasta zona. SUA doresteca misiunile de patrulare din zona sa fie preluate de firme private. In urma cu cateva zile, o nava comerciala din Hong Kong a fost atacata de pirati in Golful Aden. Duminica, petrolierul saudit Sirius Star a fost capturat de pirati, incarcatura sa valorand peste 100 de milioane de euro.

Cancan

Smecherie cu arbusti de trei miliarde la Politehnica

Daca pe partea politica, Ecaterina Andronescu este acoperita, fiind candidata PSD&PC la colegiul 10 pentru Senat, pe partea profesionala, doamna Rector al Politehnicii Bucuresti se confrunta cu mici probleme manageriale.

Verificand o informatie primita pe adresa redactiei, reporterii CANCAN au descoperit ca la inceputul acestui an, Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) a lansat o cerere de oferta offline pentru achizitionarea a 500 de arbusti tuia. Cum pana la data limita de depunere a ofertelor, 24.03.2008, s-a prezentat doar o firma, evident ca aceasta a iesit castigatoarea contractului. Astfel, potrivit anuntului de atribuire numarul 21417/16.05.2008, SC Eco Horticultura SRL a castigat contractul in valoare totala estimata la trei miliarde de lei vechi sau, si mai exact, 251.550 RON fara TVA.

România Liberă

Sibiu a intrat in Top 10 Forbes Celebra revista americana Forbes plaseaza Sibiul pe locul opt in topul oraselor unde americanii merita sa se mute.

Sibiul este plasat chiar inaintea Romei si imediat dupa Burford (Marea Britanie) si capitala maghiara Budapesta. Ceea ce remarca americanii la "putin cunoscutul mic oras Sibiu" este atmosfera rustica din imprejurimi, Marginimea, in speta. "Este, probabil, locatia cea mai ezoterica de pe lista noastra. In imprejurimile orasului, practic, nu este nici un zgomot si nici poluare, iar localnicii isi calaresc in continuare caii. Este un minunat stil de viata nealterat", o citeaza cei de la Forbes pe Ala Osmond, directoarea unei companii din SUA care organizeaza trasee turistice in Europa. Jurnalul Naţional

Elevii, "angajaţi" full time

Şcolarii români petrec în medie 32-36 de ore pe săptămână la şcoală, în timp ce părinţii lor stau în jur de 40 de ore pe săptămână la serviciu. Un proiect al Ministerului Sănătăţii, care prevedea reducerea numărului de cursuri, a fost plimbat de Ministerul Educaţiei, în loc să fie transformat în ordin, condamnându-i pe elevi la probleme psihice, dar şi la acte de violenţă, cauzate de surmenaj.

Elevii de 7-8 ani, care abia încep să înţeleagă ce este şcoala, stau în jur de 4 ore la şcoală şi încă vreo 2 acasă, cu teme. Colegii lor puţin mai mari, de la clasele a III-a şi a IV-a, petrec şi câte cinci ore în bănci, iar rezolvarea problemelor la matematică, limbi străine, română le ocupă încă vreo 3 ore din timpul lor liber. Copiii de gimnaziu aproape că nu mai au când să se vadă cu prietenii. Stau minimum 5 ore la şcoală, iar temele, mai grele şi mai multe, le ocupă după-amiezile şi serile. "Dacă apuc să prind o oră de somn după-amiaza este bine. Apoi îmi fac temele în vreo 4-5 ore, iar ţinând cont că sunt în clasa a VIII-a programul este şi mai aglomerat, pentru că fac pregătire suplimentară la şcoală şi la meditaţii", spune Anca, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 45 din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News