Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii i-au dat o mare lecție prințului care l-a ucis pe ursul Arthur! Castelul său e în pericol. VIDEO
Românii i-au dat o mare lecție prințului care l-a ucis pe ursul Arthur! Castelul său e în pericol. VIDEO

Românii i-au dat o mare lecție prințului care l-a ucis pe ursul Arthur! Castelul său e în pericol. VIDEO

După avalanșa de comentarii negative ale românilor, impresionați de uciderea celui mai mare urs carpatin, Trip Advisor a decis să ia măsuri.

Tripadvisor, un site renumit unde destinațiile de vacanță sunt evaluate de turiști, a blocat joi, 6 mai, recenziile la Castelul Riegersburg, detinut de prințul care l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs brun din Romania.

Sute de români au evaluat negativ castelul prințului Emanuel din Liechtenstein

Comentariile negative a sute de români au provocat scăderea semnificativă a aprecierilor la adresa Castelului Riegersburg, deținut de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, aristocratul care l-a ucis pe ursul Arthur. Românii au dat recenzii negative pe aplicaţia de hărţi a motorului de căutare online Google pentru castelul care este în proprietea familiei prințului.

Impresionanta construcție medievală din regiunea Stiria (Austria) îndeplinește în prezent funcția de muzeu și este vizitată de un număr mare de turiști în fiecare an, conform Antena 3. În acest moment, nota amintitei atracții turistice este 3,8 din 5, nota maximă. Proprietatea prințului avea deja peste 2.000 de recenzii, majoritatea pozitive.

Nefericitul Arthur și prințul care l-a ucis au devenit vedetele presei internaționale

Cazul ursului Arthur care ar fi fost ucis în România de un prinț austriac a devenit cunoscut în întreaga lume, notează Digi 24. Marile agenții de presă internaționale și site-urile de știri ale unor publicații și televiziuni celebre au relatat pe larg, miercuri, despre scandalul izbucnit în România.

„Regele urșilor din România, doborât de un prinț din Liechtenstein”, a scris prestigioasa Le Figaro. Publicația franceză menționează că două ONG-uri românești susțin că cel mai mare urs brun din România a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare, iar Garda de Mediu ar fi deschis o anchetă. România are o populație de circa 6.000 de urși bruni, cea mai mare din Europa, iar în ultimii ani au generat mai multe controverse pe tema prezenței lor în mediul urban, considerate tot mai „invazive”, scrie publicația franceză.

La rândul său, BBC relatează că ursul ucis era probabil cel mai mare exemplar din Uniunea Europeană. BBC a încercat să-l contacteze prințul de Liechtenstein pentru a obține un punct de vedere de la acesta, însă nu a reușit.  Știrea a trecut chiar și Oceanu. Jurnaliștii ABC News spun că Poliția română va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.