Evenimentul Zilei > EVZ Special > Românii au dat-o afară din metrou pe Maia Morgenstern după o criză de tuse. „Oamenii m-au certat”
Românii au dat-o afară din metrou pe Maia Morgenstern după o criză de tuse. „Oamenii m-au certat”

Românii au dat-o afară din metrou pe Maia Morgenstern după o criză de tuse. „Oamenii m-au certat”

Actriţa Maia Morgenstern nevoită să coboare din metrou, după ce a fost certată de călători: "Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic"

Actrița Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, a fost nevoită să coboare din metrou după ce a avut o criză de tuse pe care nu și-a putut-o stăpâni. Cu toate că a încercat să stea cât mai izolată chiar și în mijlocul de transport în comun, oamenii au reacționat și i-au cerut să stea acasă.

Maia Morgenstern vrea să se lase de fumat

Actrița Maia Morgenstern a scris, astăzi, pe Facebook, cum încearcă să se lase de fumat. Printre simptomele pe care le prezintă se numără și tusea. Astăzi, în timp ce era în metrou, a avut parte de o criză care nu s-a sfârșit bine.

„Încerc să mă las de fumat. Mă rog, Încerc. Fac și eu acolo niște efortulețe, cât de cât. Și nici nu-i așa de greu. Am și rezultate, oho: până acum m-am lăsat de nu știu câte ori. Da.

Da’ acuma, gata! Mă las. E complicat și sâcâitor. Și penibil uneori, chiar neplăcut: disconfort, nervozitate, transpirații reci, neputință, renunțare, sentimente de vinovăție, insomnie, tremurături…

Și tuse. Tusea aia neplăcută, nesfârșită, dizgrațioasă. Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat. Este un stigmat, o pecete, o condamnare: oamenii se uită urât la tine, se îndepărtează, se feresc de tine. Și e firesc. Pentru mine e firesc. Suntem oameni, suntem vulnerabili, suntem înspăimântați. Ne e frică: pentru noi și pentru ceilalți. Suntem bântuiți de sentimente contradictorii. Așa e, așa sunt și eu, nici mai bună, nici mai rea. Deși… în fine.

Mă lupt și eu cu starea de confuzie, de dezorientare, de neîncredere. Depresie? Să nu folosim cuvinte mari, să nu abuzăm. Și vreau să mă las de fumat.

Și vreau să evit derapajele. Vreau sa evit derapajele. Și aglomerațiile. Evit aglomerațiile”, a scris pe Facebook Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern a fost nevoită să coboare din metrou. Cetățenii au certat-o pentru că tușea

Actrița Maia Morgenstern a relatat pe pagina sa de Facebook cum, aflată în metrou, a început să aibă o criză de tuse pe care nu și-a putut-o stăpâni. Cetățenii, speriați de situația în cauză, i-au cerut să stea acasă. Ba chiar au certat-o. Actrița a fost nevoită să iasă din mijlocul de transport în comun și să-și continue drumul pe jos.

„Astăzi am plecat devreme de acasă. Am lăsat să treacă vreo două, că erau cam aglomerate. Metrouri. Despre Metrou vorbesc, eu circul preponderent cu Metroul. Cu mijloace de transport în comun, basicali(sic), că am timp să citesc, să scriu, să privesc.

În fine, am apucat să mă urc într-un al treilea tren sosit, Metrou. Și, fatalitate, m-a apucat tusea, costurile colaterale ale voinței mele de a mă lăsa. Efectele nedorite ale anilor tabacici, rezistență nedorită a organismului meu obișnuit cu țigările”, a povestit actriţa.

„Tușeam, o tuse nesfârșită, penibilă, de nestăpânit. Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși…etc. Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific.

Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos. E vreme frumoasă. Bine, sunt obișnuită, pe mine mereu mă ceartă lumea pentru ceva: ba că sunt, ba ca nu sunt. Sunt bine, mulțumesc”, a conchis Maia Morgenstern pe Facebook.