Scandalul Maia Morgenstern. SRI şi Poliţia Română i-au găsit pe autorii ameninţărilor

Scandalul Maia Morgenstern. SRI şi Poliţia Română i-au găsit pe autorii ameninţărilor

Brigada Antiteroristă a SRI a colaborat cu Poliţia Română în ancheta referitoare la mesajele de ameninţare lansate la adresa directoarei Teatrului Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern, iar în urma primelor cercetări au fost identificate două persoane.

Scandalul Maia Morgenstern. SRI şi Poliţia Română i-au găsit pe autorii ameninţărilor Iată ce a transmis IGPR despre acest caz care a stârnit multe reacţii în societatea românească: „În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI - Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor.”

Sursa citată a precizat că au fost identificate două persoane bănuite. Una dintre ele locuieşte pe raza județului Timiș, iar cealaltă pe raza municipiului București. În prezent se fac verificări la domiciliile lor, pentru clarificarea situației de fapt.

„Situația în cauză este analizată și la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT, în vederea stabilirii de elemente specifice unui act terorist, urmând a se dispune în consecință”, au mai transmis reprezentanţii IGPR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandalul Maia Morgenstern

Amintim că actrița Maia Morgenstern a depus o plângere la poliție după ce sâmbătă a primit pe e-mail un mesaj de amenințare cu moartea pe Internet. Mai departe, ea l-a publicat pe Facebook. Ulterior, numeroase personalităţi au reacţionat cu mesaje de susţinere. La fel au făcut şi fanii actriţei care reprezintă un reper în teatru şi în cinematografie.

Un alt aspect important despre acest episod reprobabil este legat de faptul că Mesajul primit pe e-mail a fost semnat: „Din partea partidului AUR” și trimis de „Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat. Chiar sâmbătă seara, conducerea AUR a reacţionat şi a respins orice legătură cu mesajul, iar mai multe detalii despre răspuns puteţi citi aici.

„Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (n.r. - mare sărbătoare religioasă evreiască). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris Maia Morgenstern în mesajul în care a postat ameninţările cu moartea. Puteţi afla toate informaţiile despre acest subiect aici.