Evenimentul Zilei > Actualitate > Romania, unicul detinator de rezerve de titei in cantitati notabile din Europa Centrala si de Est
Romania, unicul detinator de rezerve de titei in cantitati notabile din Europa Centrala si de Est

Romania, unicul detinator de rezerve de titei in cantitati notabile din Europa Centrala si de Est

De asemenea, tara noastra dispune si de cele mai mari rezerve de gaze naturale din zona, de circa doua ori mai mari decat rezervele dovedite ale Poloniei, informeaza The Money Channel.

In schimb, Romania detine cele mai mici rezerve de carbune. Chiar si in aceasta situatie, carbunele ar putea asigura insa necesarul de energie al Romaniei pentru mai mult de 100 de ani.

Cu rezerve de titei de aproximativ 74 milioane de tone, Romania este singura tara care mai detine astfel de resurse in zona Central si Est Europeana si printre putinele tari detinatoare de resurse energetice din Europa.

Resursele dovedite de titei la nivelul intregii Europe sunt concentrate in doar 4 state: Norvegia, cu resurse dovedite de 1,136 miliarde de tone, Marea Britanie cu putin peste 500 milioane de tone, Danemarca cu aproximativ 154 de milioane de tone, si Italia cu rezerve de titei de circa 100 de milioane de tone.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.