Româncele dau lovitura în Italia! Institutul Naţional de Statistică are toate cifrele

Româncele dau lovitura în Italia! Institutul Naţional de Statistică are toate cifrele

Româncele sunt la mare căutare în Italia.

Româncele dau lovitura în Italia! Institutul Naţional de Statistică are toate cifrele. Practic, Istat fotografiază situația familiei în Italia cu acest sondaj. Cercetarea arată că în Italia au fost mai puține căsătorii și divorțuri.

Datele vizează anul 2019 şi arată că vârsta la care un cuplu alege să se căsătorească crește cu aproximativ 2 ani comparativ cu ultimul deceniu. În acelaşi timp, 1 din 3 copii se naște în afara căsătoriei. Studiul Istat mai arată că în 2019 au avut loc 184.088 căsătorii în Italia. Asta a însemnat că au fost cu 11.690 sub cele din 2018.

Divorțurile au scăzut ușor (85.349), iar numărul de uniuni între partenerii de același sex a fost de 2.297 în 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform raportului Istat, au fost sărbătorite 34.185 de căsătorii cu cel puțin un mire străin (n.r. - 18,6% din numărul total de căsătorii). 24.000 dintre acestea au un component italian al cuplului.

Româncele dau lovitura în Italia

Bărbații italieni care în 2019 s-au căsătorit cu un cetățean străin au o soție româncă în 17,0% dintre cazuri. Pe locul doi în acest top urmează ucrainencele (14,0%), braziliencele (6,5%) și rusoaicele (6,3%).

Femeile italiene care s-au căsătorit cu un cetățean străin au ales marocani (15,2%) sau albanezi (9,7%).

Luând în considerare în schimb căsătoriile ambilor soți străini în care cel puțin unul este rezident în Italia, cele mai frecvente sunt între români (1.462 în 2019). În acest top urmează căsătoriile dintre nigerieni (799 - 13, 5%) și ucraineni (487 - 8,2%).

Atenţie la Sindromul Italia

Multe dintre femeile din Europa de Est care s-au întors acasă după ce au lucrat mai mulţi ani în Italia au suferit de o formă gravă și persistentă de depresie.

Printre simptome se numără tristețea, alienarea, epuizarea și insomniile. În acest sens, doi psihiatri din Ucraina, Andri Kisseleff și Anatoli Faifrici au identificat în 2005 o afecțiune socio-medicală pe care au numit-o „Sindromul Italia”.

Italia are una dintre populațiile cu cea mai înaintată vârstă din lume. Şi cum procesul de îmbătrânire al societății continuă, româncele sunt foarte solicitate. Sistemul social public din Italia nu a fost gândit în așa fel încât să acopere îngrijirea costisitoare a bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilități în propriile locuințe.

istat.it