Evenimentul Zilei > International > Românce însemnate de proxeneți, bătute și amenințate. Rețeaua de interlopi care a speriat Europa
Românce însemnate de proxeneți, bătute și amenințate. Rețeaua de interlopi care a speriat Europa

Românce însemnate de proxeneți, bătute și amenințate. Rețeaua de interlopi care a speriat Europa

Românce păcălite prin metoda loverboy au ajuns să practice prostituția și au avut de-a face cu proxeneți nemiloși.

Românce supuse unor chinuri inimaginabile de către proxeneți. În Spania, țară la mare căutare pentru interlopii care se ocupă și de traficul de carne vie. O rețea internațională de proxeneți români, cu ramificații în Marea Britanie, Germania și Danemarca a fost destructurată. De poliția națională spaniolă din Girona.

Fetele erau marcate, semn că fac parte și aparțin respectivei grupări interlope. În operațiunea comună a forțelor de ordine, coordonată de Europol, 18 femei au fost eliberate. Șapte dintre ele în Spania și 11 în România. Alte 19 persoane au fost arestate. Opt în Spania și unsprezece în țara noastră, conform stiridiaspora.ro.

Românce maltratate zi de zi de proxeneți în Spania

Proxeneții deveniseră regii străzilor din zonele l’ Alt Empordá și La Jungle. Acolo unde își exploatau victimele. Interlopii s-au impus cu forța în fața rivalilor din afaceri. Dar și a prostituatelor folosite de aceștia. Ei le-au cerut fie să se mute, fie să le plătească taxe de protecție pentru a mai putea lucra acolo.

Fetele erau racolate prin metoda „loverboy”, una care a făcut carieră în acest domeniu în ultimii ani. Ele ajungeau să practice prostituția, sub amenințări, în Spania, Danemarca, Marea Britanie sau Germania. Erau forțate să participe la această activitate pe stradă sau în cluburi. Pentru ca rivalii acestui clan să știe cine sunt fetele și că nu au voie să se atingă de ele, interlopii le tatuau pe victime. După cum mai notează sursa citată, care preia informații de la poliția spaniolă.

Fetele lucrau cu pauze foarte scurte

Fetele nu aveau momente de respiro și trebuiau să lucreze la foc automat. De asemenea, condițiile de igienă erau foarte proaste. Anul trecut, atunci când „afacerea” nu a mai mers, din cauza pandemiei, interlopii și-au mutat victimele. Și le-au dus în Marea Britanie și România. Ulterior, după ce restricțiile s-au mai relaxat, clanul a revenit în Spania.