Evenimentul Zilei > Actualitate > Pistolarul din Sectorul 1 nu a fost încă prins. Poliția și trupele Antitero continuă investigațiile
Pistolarul din Sectorul 1 nu a fost încă prins. Poliția și trupele Antitero continuă investigațiile

Pistolarul din Sectorul 1 nu a fost încă prins. Poliția și trupele Antitero continuă investigațiile

După ce locuitorii Sectorului 1 au reclamat că au auzit duminică după-masă împușcături, în plină stradă, polițiștii bucureșteni sprijiniți de trupele AntiTero s-au mobilizat pentru prinderea făptașului. 

Pistolarul din sectorul 1 nu a fost încă prins. Cu toate că au trecut aproape 24 de ore de la incident, echipele care cercetează cazul se află încă în derută. Trăgătorul nu a fost nici identificat și nici prins. Cercetările sunt în derulare.

Mai multe persoane au reclamat faptul că se trage cu o armă de foc chiar în centrul Capitalei. Geamul unei mașini a fost spart. Mai mult, pe o clădire din zonă se vedeau urme de proiectile. Cetățenii din zonă s-au panicat și au sunat la Poliție.

„Prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 4 Poliţie a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că a găsit un geam spart la auto şi un geam spart la imobil. În zonă, persoana reclamă prezenţa mai multor bile metalice”, informează Biroul de presă al DGPMB.

Mașini avariate după ce s-a tras asupra lor

Încă de vineri, pe strada Sfânta Maria din sectorul 1 al Capitalei, au fost descoperite câteva maşini avariate. Numai că nimeni nu s-a gândit că ar fi putut fi provocate de proiectile.

Duminică însă, la ora 14, o femeie care locuieşte pe această stradă s-a întors cu copilul din parc, de la plimbare, şi a observat geamul maşinii spart, dar şi geamul casei lovit. A sunat la 112 iar la faţa locului au fost trimişi poliţiştii secţiei 4 din Bucureşti. După numai 2 ore, când aceştia făceau deja cercetarea la faţa locului, femeia susţine că a auzit împuşcături, a sunat din nou la 112 şi atunci operatorul serviciului unic de urgenţă a trimis ca întăriri trupele antitero SRI.

Pistolarul din sectorul 1 nu a fost încă prins. Deplasați la fața locului, polițiștii au efectuat cercetări în vederea stabilirii situaţiei. La fața locului a ajuns și o echipă de intervenție a Brigăzii Antiteroriste.

În cazul unei amenințări active sesizate la 112, până la clarificarea motivației celui/celor implicați, Poliția poate solicita prezența echipei de intervenție a Brigăzii Antiteroriste.