Evenimentul Zilei > Actualitate > Româncă, la închisoare pentru crimă în Marea Britanie. Și-a drogat victima cu „Respirația Diavolului”
Româncă, la închisoare pentru crimă în Marea Britanie. Și-a drogat victima cu „Respirația Diavolului”

Româncă, la închisoare pentru crimă în Marea Britanie. Și-a drogat victima cu „Respirația Diavolului”

O româncă și iubitul ei au fost condamnați la închisoare pe viață în Marea Britanie, după ce a ucis un cunoscut dansator irlandez strecurându-i un drog mortal în băutură.

O tânără româncă a primit închisoare pe viață pentru crimă în Marea Britanie. Aceasta a fost judecată  după ce a ucis un campion irlandez la dans. Diana Cristea (foto), așa cum se numește tânăra româncă, l-a drogat ca să-i fure cardul bancar.

Diana Cristea, în vârstă de 19 ani, și iubitul ei, pe nume Joel Osei, se ocupau cu jaful persoanelor de orientare homosexual. Cei doi își abordau victimele prin intermediul unei aplicații, Grindr, pentru ca apoi să le jefuiască de diferite bunuri de valoare și să le golească conturile bancare.

Una dintre victimele celor doi a fost dansatorul irlandez Adrian Murphy. Acesta a murit după ce Joel Osei i-a pus un drog mortal în băutură. Este vorba despre scopolamină, un produs care se mai numeșt eși „Respirația Diavolului”.

După ce l-au drogat pe dansatorul irlandez, cei doi au încercat să-i folosească cardul bancar pentru a cumpăra diamante în valoare de 80.000 de lire sterline. Ei au apelat la un bijutier din New York.

Diana Cristea a făcut fotografii cu geanta Louis Vuitton a lui Murphy și a scos-o la vânzare pe un site pentru 300 de lire sterline. De asemenea a mai încercat să vândă și cinci curele Dolce & Gabbana, pentru suma de 200 de lire sterline.

Cu banii de pe cardul campionului irlandez, cuplul a rezervat o cameră de hotel pentru 180 de lire sterline. Ei au mai cheltuit 2.995 de dolari pe produse software.

 

 

Românca a izbucnit în plâns la aflarea sentinței

Reținuți de poliția din Marea Britanie și puși sub acuzare, cei doi, Diana Cristea și Joel Osei au apărut în fața judecătorilor. Joel Osei le-a spus juraților că Diana Cristea nu știa nimic despre plan și nu a menționat niciodată utilizarea scopolaminei.

Românca a recunoscut fraudele și două acuzații de manipulare a bunurilor furate.

Când a primit condamnarea pe viață și a aflat că va trebui să execute cel puțin 16 ani de închisoare, Diana Cristea a izbucnit în hohote de plâns.

Sora lui Murphy, Majella Murphy, i-a transmis că faptele ei sunt mai rele decât ale partenerului, deoarece este femeie.

„Adrian a fost fratele meu mai mic, am făcut totul împreună, el a fost ca un geamăn pentru mine. Sunt sfâșiată ca rezultat direct al acțiunilor tale egoiste și disprețuitoare. Mi-ai furat fratele mai mic și, fiind o femeie, acțiunile tale sunt chiar mai rele decât ale partenerului tău”, a spus Majella Murphy, conform Romania TV.