Evenimentul Zilei > International > Româncă învinuită de crimă în Irlanda de Nord. Imagini devastatoare cu tatăl care-și poartă bebelușul spre cimitir
Româncă învinuită de crimă în Irlanda de Nord. Imagini devastatoare cu tatăl care-și poartă bebelușul spre cimitir

Româncă învinuită de crimă în Irlanda de Nord. Imagini devastatoare cu tatăl care-și poartă bebelușul spre cimitir

O româncă căsătorită în Irlanda de Nord a șocat comunitatea cîn care trăia după ce și-a ucis copilul în vârstă de opt săptămâni.

Localnicii cartierului Ardoyne – din Belfast, Irlanda de Nord, au fost devastați văzându-l pe tatăl micuțului, purtându-l în sicriu, spre cimitir.

„La mulțumesc vecinilor și întregii comunități pentru tot ajutorul și sprijinul acordat. Apreciez cu adevărat totul ce au făcut. Am sufletul îndurerat, dar mă simt puternic văzând că îmi oferiți atât de multă dragoste și sprijin”, a spus bărbatul îndurerat, cu prilejul slujbei de înmormântare.

Vecinii și prietenii au organizat o colectă de bani, pentru a plăti cheltuielile serviciilor funerare, după cum relatează Știri de Diaspora.

O tragedie care a șocat comunitatea

Oamenilor nu le-a venit să creadă, în urmă cu două săptămâni când au aflat că Raluca Tagani, o româncă în vârstă de 29 e ani și-a ucis bebelușul, Liam O’Keefe. S-a întâmplat în locuința lor, din Ardoyne, Belfast. Tragedia a șocat și a îndurerat întreaga comunitate care nu pricepe ce a fost în mintea femeii.

Românca și-a înjunghiat, într-un acces de furie și fiica în vârstă de doi ani, însă aceasta a supraviețuit. Micuța a fost internată în spital, iar acum, după îngrijirile medicilor este într-o stare stabilă.

După comiterea crimei, românca a fost plasată în arest preventive, fiind acuzată de crimă și tentativă de crimă. Inițial, ea fost internată la spital însă autoritățile au dispus mutarea ei într-un penitenciar.

Roxana Tagani (foto) este originară din România și urmează să fie prezentată în fața judecătorilor pe 27 august, după cum scrie losandes.com.ar

Crima l-a devastat pe tatăl bebelușului

Cunoscuții celor doi susțin că soțul este devastat, dat fiind că urmau să aibă loc botezul micuțului. Fiica bărbatului, dintr-o căsătorie anterioară a povestit că a fost o lovitură foarte grea pentru familie.

„Trebuiau să aibă botezul bebelușului și acum îl înmormântează. Avea doar opt săptămâni, așa că nu am apucat să-l cunosc. Tatăl meu este în distrus. Liam a fost un bebeluș frumos. Suntem cu toții devastați”, a declarat tânăra.

Ea a povestit ce s-a petrecut și a descris momentul în care tatăl, Liam Senior, a descoperit că bebelușul a fost înjunghiat. Acesta se afla în Anglia când a fost anunțat că fiul său a fost ucis. Polițiștii au fost chemaţi la domiciliu celor doi soți, în zona Ardoyne, marți, 27 iulie, în jurul orei 20.00. Vecinii îngroziți ar fi țipat „oh, Doamne”, în timp ce victimele erau duse din casă.

Sursa foto: Știri de diaspora