Evenimentul Zilei > International > Întreaga comunitate, îngrozită. Mama şi-a înjunghiat bebelușul şi fetiţa de doi ani. Românca, acuzată de crimă. FOTO
Întreaga comunitate, îngrozită. Mama şi-a înjunghiat bebelușul şi fetiţa de doi ani. Românca, acuzată de crimă. FOTO

Întreaga comunitate, îngrozită. Mama şi-a înjunghiat bebelușul şi fetiţa de doi ani. Românca, acuzată de crimă. FOTO

O româncă a fost arestată preventiv după ce a fost acuzată de uciderea fiului ei și de tentativa de omor a unui alt copil de doi ani în nordul Belfastului la începutul acestei săptămâni.
Raluca Tagani, născută în România, a fost reținută după ce polițiștii și paramedicii au descoperit marți, la scurt timp după ora 20:00, copiii care sufereau de pe urma înjunghierii, fiind alertați de o rudă preocupată de starea lor.
Florile și jucăriile de peluză sunt lăsate pe poteca din fața casei în care a fost ucis bebelușul Liam O'Keefe.

Mama în vârstă de 29 de ani şi-ar fi înjunghiat și fiica de doi ani, care a ajuns la spital şi este stabilă. Românca a fost acuzată de crimă și tentativă de crimă. A fost iniţial internată şi ea la spital, apoi mutată în arest.

Ea s-a prezentat astăzi la Curtea Magistratului din Belfast, unde a fost arestată preventiv. Tagani, originară din România, a apărut prin video pentru audierea scurtă.

PSNI a declarat: „Detectivii de la echipa de investigații majore din Serviciul de Poliție din Irlanda de Nord care investighează asasinarea lui Liam O’Keefe, acuzată fiind o femeie de 29 de ani de crima sa”.

Soţul româncei este devastat, urma să aibă loc botezul

În imaginile de mai jos îl vedem pe tatăl îndurerat care mulțumea vecinilor pentru ajutor.

Liam O'Keefe senior a adus un omagiu fiului său

„Trebuiau să aibă Botezul bebelușului în curând – și acum va fi o înmormântare”, a declarat fiica vitregă a româncei, pentru The Sun.

„Avea doar opt săptămâni, așa că nu am apucat să-l cunosc. Tatăl meu este şocat. Liam a fost un bebeluș frumos – pur și simplu nu-mi pot întoarce capul. Suntem cu toții devastați”.

Ea a dezvăluit și momentul îngrozitor, tatăl Liam Senior a descoperit că bebelușul său a fost înjunghiat „în mod repetat”.

Fata a explicat: „Marți, când s-a întâmplat, tatăl meu stătea în bucătăria surorii mele. Era în baie și a auzit un țipăt, care era tatăl meu.

„Sora mea a sunat la serviciile de urgență din Irlanda de Nord și au trimis un echipaj rapid”.

Pruncul Liam a murit în atac

Avocatul a spus că nu va solicita cauțiune pentru clienta sa

Tagani a fost arestat preventiv pentru a se prezenta din nou în fața instanței pe 27 august. Tatăl, Liam Snr, s-a repezit din Anglia în capitala Irlandei de Nord după ce a primit marți seara știrile zdrobitoare.

El a spus la priveghi: „Toți vecinii și întreaga comunitate, le mulţumesc pentru tot ajutorul și sprijinul lor, apreciez cu adevărat totul.

„A ține această priveghere înseamnă pentru mine lumea. Sunt cu adevărat frânt, dar îmi dă puterea să știu că toți oferiţi atât de multă dragoste și sprijin. „Mulțumesc din suflet”

Liam O'Keefe senior a adus un omagiu fiului său

Polițiștii au fost chemaţi la domiciliu în zona Ardoyne a orașului, marți, în jurul orei 20:00. Vecinii îngroziți ar fi țipat „oh, Doamne”, în timp ce victimele erau duse din casă.

Unii localnici au ajutat poliția înainte ca echipajele de ambulanță să sosească după ce s-a desfășurat baia de sânge. Omagii florale și ursuleţi de pluş au fost lăsaţi în afara grădinii din față, care încă mai are un cărucior și o păpușă pentru bebeluși, scrie Mirror.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News