Românul, Cătălin Ciolpan, din Huși, în vârstă de 43 de ani, şofer de camion își execută pedeapsa într-o închisoare din Germania, unde a fost condamnat pentru că a violat și omorât o altă tânără de 27 de ani.

În prezent bărbatul de origine română a fost găsit vinovat în unanimitate de jurații Tribunalului din Insbruck, după mai bine de șase ani de la moartea tinerei franțuzoaice. Deși a pledat nevinovat la acuzația de ucidere a tinerei, șoferul nu a fost convingător în fața instanței.

Pedeapsa nu este, însă definitvă, iar acuzatul poate contesta verdictul la o instanță superioară.

Tânăra student de origine franceză, Lucile Klobut, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei). Tânăra, în vțrstă de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, se afla în Austria la studii, beneficiind de o bursă Erasmus.

La momentul descoperirii cadavrului, în urma cercetărilor, anchetatorii austrieci au tras concluzia că ea a fost victima unei agresiuni, în urmă cu o seară. Polițiștii au stabilit că tânăra era în drum spre o prietenă când a fost atacată și a fost lovită cu o bară de fier în cap, de mai multe ori. Loviturile au fost atât de violente, încât i-au produs moartea.

Ulterior, în cadrul anchetei, poliţiştii au făcut legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi un altul, comis în noiembrie 2016, al cărui victimă a fost o tânără de 27 de ani, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. La fel ca și victima precedentă, tânăra din Germania a fost atacată în timp ce făcea jogging, violate și, mai apoi, omorâtă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic, susceptibil de a recidiva în caz de eliberare.