Roger Federer - Novak Djokovic, prima semifinală la Australian Open

Roger Federer - Novak Djokovic, prima semifinală la Australian Open

Elveţianul Roger Federer l-a învins pe bunul său prieten şi compatriot Stanislas Wawrinka în sferturile de finală de la Australian Open, după un meci pe care l-a controlat cu autoritate, scor 6-1, 6-3, 6-3. Deţinătorul titlului de Mare Şlem de la Melbourne nu i-a dat nicio şansă lui Wawrinka în primul sfert de finală 100% elveţian într-un turneu de o asemenea anvergură. Partida a durat doar o oră şi 47 de minute.

"Prefer un joc agresiv", a spus Federer după meci, adăugând: "Cred că de multe ori, am pierdut meciuri importante din cauza jocului pasiv. Succesul îţi poate strica jocul. Am încercat de multe ori să adopt strategii noi, însă lucrurile nu au ieşit întotdeauna aşa cum am vrut". Federer, care a nu a mai câştigat un titlu de Mare Şlem de la Australian Openul de anul trecut, l-a angajat pePaul Annacone, fostul antrenor al lui Pete Sampras, pentru a reveni în formă maximă.

Superstarul elveţian a câştigat Turneul Campionilor de la finalul anului trecut, impunându-se şi în competiţia de la Doha, de la începutul lui 2011. Federer a câştigat, împreună cu Wawrinka, titlul olimpic la Beijing în proba de dublu. În circuitul ATP, Federer a câştigat opt din cele nouă confruntări cu compatriotul său. Astăzi, Roger a cucerit primul set în doar 29 de minute. În semifinale, Federer îl va întâlni pe Novak Djokovici (Serbia, 3), care a trecut cu scorul de 6-1, 7-6, 6-1 de cehul Tomas Berdych.

Mâine se joacă şi celelalte două partide din sferturile de finală de la Australian Open, spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit din acest an, urmând să dea piept cu conaţionalul său David Ferrer, în timp ce revelaţia competiţiei - ucraineanul Alexandr Dolgopolov - va juca împotriva britanicului Andy Murray.

Ne puteți urmări și pe Google News

În competiţia feminină, daneza Caroline Wozniacki, jucătoare care conduce topul mondial, şi chinezoaica Na Li vor disputa prima semifinală a probei feminine la turneul de Mare Şlem de la Australian Open. Wozniacki a învins-o pe italianca Francesca Schiavone, scor 3-6, 6-3, 6-3, iar Li a trecut de Andrea Petkovici (Germania), 6-2, 6-4.