Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment de la meteorologi. Risc major de avalanșe. Care zone sunt periculoase
Avertisment de la meteorologi. Risc major de avalanșe. Care zone sunt periculoase

Avertisment de la meteorologi. Risc major de avalanșe. Care zone sunt periculoase

Meterologii au transmis că există risc însemnat de avalanșe în munţii Bucegi şi Făgăraș. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele respective.

Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanșe în munţii Bucegi şi Făgăraș, informează buletinul nivometorologic valabil până joi la ora 20.00.

În masivul Făgăraş este risc însemnat de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine, fiind vizată zona turistică Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară 2,08 metri.

În munţii Bucegi riscul însemnat de producere de avalanşe este atât la altitudinea de peste 1.800 de metri, cât şi sub aceasta.

Risc însemnat avalanșe în Bucegi și Făgăraș. Cod galben de ninsori în București și 11 județe

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și au anunțat ninsori în sudul și sud-estul țării, vânt și o vreme deosebit de rece.

Miercuri dimineață, meteorologii au emis un Cod galben de ninsori abundente pentru București și 11 județe. Astfel, în intervalul miercuri ora 11:00 – joi ora 06:00, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. La nivel local, în centru și nord-est, se vor produce ninsori în general slabe cantitativ. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, iar acesta va bate cu o viteză de 45…55 km/h, temporar ninsoarea fiind viscolită, ducând la amplificarea senzaţiei de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi. În sudul țării, valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât valorile medii normale pentru această perioadă a anului. Zonele afectate sunt cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, dar și Carpații Meridionali și de Curbură.

Codul galben vizează Bucureștiul și județele Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Buzău și Prahova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.