Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în Bucegi. Un ghid montan a murit în brațele colegilor. FOTO
Tragedie în Bucegi. Un ghid montan a murit în brațele colegilor. FOTO

Tragedie în Bucegi. Un ghid montan a murit în brațele colegilor. FOTO

Tragedie în Bucegi. Un ghid montan şi-a pierdut viaţa în timp ce era cu un grup de turişti. Bărbatul era angajat al cabanei Piratra Arsă din Bucegi.

Tragedie în Bucegi. Un ghid montan a murit în brațele colegilor de la Salvamont. Bărbatul avea  60 de ani şi era angajat la cabana Piatra Arsă din Bucegi. Potrivit datelor recente, ghidul a murit în urma unui stop cardiac.

Din păcate, bărbatul a murit chiar în bratele colegilor sai de la Salvamont Sinaia

Aceştia au fost chemaţi de urgenţă sa-i acorde primul ajutor, dar totul a fost în zadar.

Potrivit martorilor, angajatul de la cabana Piatra Arsă însoțea un grup de turiști când i s-a făcut rău și s-a prăbușit brusc în zăpadă.

Deși echipajul de intervenție de la Salvamont a încercat să-l resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim-ajutor care au durat aproape o ora.

Tragedie în Bucegi: Bărbatul şi-a dat ultima suflare în braţele colegilor de la Salvamont Sinaia

Tragedie în Bucegi: Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare

„La ora 11:03 am fost anunțați că o persoana se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coboram drept de pe Furnica cu snowmobilul (pantă cu inclinație de 40 grade) astfel prima echipa de intervenție ajunge la fata locului la 11:09.

Evaluăm și constatam că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuandu-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuam masajul timp de 50 de minute.

Din păcate tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportam la Cota 1400.

Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre.

Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Sinaia.

Tot în Bucegi a murit un alpinist în timp ce încerca să-și salveze partenera, era un cercetător cunoscut. Bărbatul era unul dintre cei mai buni ingineri electroniști din țară şi cercetător la Universitatea din Tampere, Finlanda. A murit în timp ce încerca să-și salveze iubita.