Risc de avalanșe în Munții Făgăraș. Turiștii sunt avertizați să nu se aventureze în zone periculoase

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș. Turiștii sunt avertizați să nu se aventureze în zone periculoase

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș, din cauza acumulărilor masive de zăpadă, mai ales în zona Bâlea Lac. Turiștii sunt avertizați să nu se aventureze în zonele periculoase, la altitudini de peste 1800 de metri.

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș.

Meteorologii atrag atenția că ninsorile din ultima perioadă au dus la acumularea a cantități foarte mari de zăpadă pe crestele munților. Ei atrag atenția că acest lucru reprezintă un risc foarte ridicat de producere de avalanşe. Este vizată, în special, zona Bâlea Lac, în Munții Făgăraș. Meteorologii atrag atenția că avanlanșele se pot produce la înălțimi de peste 1.800 de metri.

În zona Bâlea Lac stratul de zăpada măsoară aproape trei metri grosime.

Ne puteți urmări și pe Google News

La peste 1.800 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, riscul  de avalanșă este foarte mare. Potrivit meteorologilor, riscul de avalanșă este de cinci, pe o scară de la unu la cinci. Sub această altitudine, riscul de avalanşe este puțin mai mic, de gradul patru.

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu este de 297 de centimetri, la Bâlea Lac. La peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş.

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș

Vremea rea a făcut pagube în toată țara. Ninsorile abundente au fus la depunerea unui strat foarte consistent de zăpadă. În Mureş au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza vizibilităţii scăzute şi a poleiului depus pe carosabil. Mai multe drumuri din Neamţ, Harghita şi Covasna au fost blocate de troiene.

Traficul rutier şi feroviar a fost blocat, miercuri dimineaţa, pe mai multe drumuri şi căi ferate din Covasna, Braşov şi Hunedoara.

Mai mulți copaci au fost doborâţi de furtuni și de vremea aspră.

Rafalele puternice de vânt au smuls mai mulţi copaci din rădăcini şi au spulberat cablurile de înaltă tensiune. În județul Neamț, zeci de localități au rămas în beznă din cauza întreruperilor de curent.

Curentul a căzut şi în staţiunea Băile Tuşnad, iar circulaţia trenurilor în zonă a fost oprită. Firele electrice au fost rupte de copacii doborâţi.

Meteorologii avertizează că vremea rea va continua şi zilele următoare, iar codurile vor fi menţinute.