Numărul elevilor trişori la Bacalaureat a ajuns la 661

Numărul elevilor trişori la Bacalaureat a ajuns la 661

Ultima probă a examenului a adus un număr de 155 de candidaţi, din toată ţara, care au fost scoşi din săli pentru că au încercat să copieze. Asta face ca 661 de elevi să piardă prima sesiune a Bacalaureatului pentru că au încercat să trişeze.

Ca şi în celelalte zile ale Bacalaureatului şi la ultima probă s-a consemnat un număr destul de important de elevi care au fost daţi afară din sălile de examen pentru că au încercat să se folosească de materiale ajutătoare pentru a completa lucrarea. Bucureştiul deţine şi de această dată peste 20 la sută din numărul total al celor 155 de elevi daţi afară din examen.

“Până în acest moment ni s-au confirmat un număr de 38 de elevi care au fost daţi afară”, ne-a declarat Marian Banu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Bucureşti. De altfel, inspectorii şcolari realizează verificări pentru a afla dacă persoanele implicate în desfăşurarea examenelor i-au ajutat pe elevi să copieze.

Conform datelor de la Ministerul Educaţiei, doar astăzi au fost scoşi afară din examene 155 de candidaţi din toată ţara. Asta face ca la nivel naţional, pe toată durata Bacalaureatului, să fie 661 de elevi care au fost prinşi copiind.

Ne puteți urmări și pe Google News

Absolvenţii de liceu au susţinut azi ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea a profilului şi specializării. Dintre disciplinile de examen reamintim: geografia, filosofia, economie, biologie, chimie, fizică, informatică, logică şi sociologie. Duminică, ziua rezultatelor Afişarea rezultatelor la prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În 4 iulie, în intervalul 08.00-12.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.