REZULTATE BAC 2012. Şeful IŞJ Sibiu: "Doveşte că acesta este nivelul elevilor"

REZULTATE BAC 2012. Şeful IŞJ Sibiu: "Doveşte că acesta este nivelul elevilor"

Rezultatele la bacalaureat 2012, cele mai mici din 1989 încoace, reprezintă, în opinia profesorului Constantin Gorun, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, o reflectare a nivelului slab de pregătire al elevilor.

"Procentul din judeţul Sibiu de promovabilitate la BAC în acest an este de 51.67 %, mai mic faţă de cel de anul trecut care a fost de 53,47 %. Vom vedea ce se întâmplă la contestaţii. Eu apreciez că pregătirea elevilor de către profesori s-a făcut bine, cu profesionalism. Acest rezultat arată că acesta este nivelul elevilor. Eu nu cred că vom avea vreun liceu cu promovabilitate zero, luni dimineaţa o să am toate datele centralizate", a spus inspectorul şcolar şef din judeţul Sibiu. "Anomalia este că toţi copiii merg la liceu şi dau BAC-ul. Acum nu mai avem şcoli profesionale unde să pregătim viitori meseriaşi foarte buni, atunci alta era situaţia", a mai adăugat Gorun, ca o explicaţie pentru rezultatele la bac 2012, neaşteptat de mici.

Tot în judeţul Sibiu, două eleve se pot lăuda cu nota 10.00 la bacalaureat. Ele sunt absolventele celui mai bun liceu din judeţul Sibiu, Colegiul "Gheorghe Lazţăr". La examenul de bac, acest liceu are o promovabilitate de aproape 99%. CITIŢI ŞI:

  • REZULTATE BACALAUREAT 2012. EVZ îţi arată REZULTATELE PE JUDEŢE. Tu ce notă ai luat?
  • DEZASTRU ÎN ILFOV: 85% PICAŢI
  • REZULTATE DEZASTRUOASE LA BAC. În ce judeţe e mai rău decât în 2011
  • Scrisoarea de protest a GENERAŢIEI ETNOBOTANIŞTILOR
  • Cum se fac contestaţiile PAS CU PAS. Ce se întâmplă la diferenţe de 1,50 puncte
  • REZULTATE BAC 2012 HUNEDOARA: Promovabilitate e mai mică decât în 2011
  • REZULTATE BACALAUREAT 2012 PRAHOVA. Perle la limba română. "Eminescu a decedat la 30 de ani din cauza inteligenţei sale"

Ne puteți urmări și pe Google News