"Revoluționarii" au bătut la poarta USL. Își vor indemnizațiile și reclamă protocoalele

"Revoluționarii" au bătut la poarta USL. Își vor indemnizațiile și reclamă protocoalele

Aproximativ 100 de reprezentanți ai Blocului Național al Revoluționarilor s-au strâns în această dimineață în fața sediului USL, chiar înainte de începerea ședințe primului-ministru Victor Ponta cu liderii PSD și PNL. Revoluționarii cerd Guvernului Ponta respectarea Protcolului de colaborare electorală, mai precis aplicarea legii 341 privind beneficiile luptătorilor în Revoluția de la 1989.

Revoluționarii s-au oprit pe trotuarul din fața sediului USL și au solicitat un dialog pe legea 341, cunoscută ca legea recunoștinței  față de revoluționari. Protestatarii reclamă neaplicarea legii. O delegație formată din câțiva lideri a intrat la discuții cu liderii PSD și PNL.

Revoluționarii au invocat existența unor Protocol cu USL pe care îl vor pus în aplicare. "Blocul Național al Revoluționarilor are un Protcolol de colaborare electorală atât pentru locale cât și pentru parlamentare. Ar trebui respetate toate punctele. Ne referim în special la prevederile legii 341/2004. Așa cum și secretarul general al PDL a recunoscut s-a făcut foarte o foarte gravă eroare cu privire la indemnizațiile revoluționarilor", a declarat Ionel Leșu, secretarul executiv al BNR. El a precizat că a discutat atât cu secretarul general al PSD Liviu Dragnea cât și cu liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu care i-au promis o întâlnire mâine la prânz pe acestă temă. Ionel Leșu a precizat că revoluționarii s-au adunat în mod spontant.

Întrebat de presă despre protest, premierul a spus că "nu ştia exact pentru ce au venit" dar el "o să discute cu toată lumea care are revendicări". Camera Deputaţilor a votat în 2011 un amendament prin care indemnizaţiile revoluţionarilor vor fi sistate în 2012 ca o măsură financiară în domeniul bugetar. Amendamentul a fost imediat contestat la Curtea Constituţională de Asociaţia Revoluţionarilor.

Ne puteți urmări și pe Google News