„Revoluția alimentară” a puiului cultivat în laborator. Are loc o schimbare esențială pentru omenire

„Revoluția alimentară” a puiului cultivat în laborator. Are loc o schimbare esențială pentru omenireSursa foto: EVZ

Chiar dacă arată ca puiul și are gustul puiului, cetățenii din Israel se hrănesc cu carne fabricată în laborator, despre care oamenii de știință susțin că este un mod ecologic de a hrăni populația lumii.

Într-un restaurant din Israel, toți clienții au mâncat burgeri făcuți din carnea tocată a puiului făcut în laborator. „A fost delicios, gustul a fost grozav”, a spus Gilly Kanfi. „Dacă nu știam, aș fi crezut că este un burger de pui obișnuit”. Puiul este testat de către cetățeni, fiind găzduite mese periodice pentru a genera feedback-ul clienților în așteptarea aprobării pentru a fi reglementat.

O creștere rapidă

Restaurantul are vedere la un laborator, unde tehnicienii monitorizează creșterea puiului. "Este pentru prima dată în lume, când oamenii pot gusta produsele din carne fabricată, în timp ce urmăresc procesul de fabricație", a declarat Ido Savir, directorul executiv al SuperMeat.

Procesul de producție implică cultivarea celulelor dintr-un ou de pui fertilizat, fiind hrănite cu un lichid pe bază de plante, care conține proteine, grăsimi, zaharuri, minerale și vitamine. Celulele cresc rapid, masa lor dublându-se în câteva ore.

Savir, un vegan cu experiență în informatică, consideră că are loc o revoluție alimentară, prin care încearcă aprovizionarea cu alimente și în același timp, limitează impactul asupra planetei. Aceștia au declarat că lucrează pentru a oferi modalități mai etice și durabile de a crea carne fără a avea loc procesul de sacrificare al animalului, produsul crescând fără să fie utilizată genetica. În prezent, compania este capabilă să producă sute de kilograme în fiecare săptămână.

Compania speră să obțină aprobarea de reglementare de la Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente, urmând să aducă producția la scară comercială. Se preconizează că producția mondială de carne va crește cu 15% până în 2027, potrivit ONU.

SuperMeat nu este prima companie care dezvoltă o astfel de tehnologie. În decembrie, un restaurant din Singapore a făcut istorie când a devenit primul care a vândut carne de pui făcută în laborator. Firma israeliană a dezvoltat un produs versatil, amestecând mușchi, grăsimi și celule ale țesutului conjunctiv pentru a crea diferite produse.

Ce este acest produs ?

Întrebarea dacă produsul ar trebui considerat carne este o problemă cu care se confruntă atât vegetarienii, cât și autoritățile din Israel. Producerea de carne într-un mod care nu dăunează mediului este o evoluție pozitivă care va „salva problema lumii”, a declarat rabinul Eliezer Simcha Weisz, membru al Consiliului rabinatului din Israel.

Tal Gilboa, un activist proeminent al veganismului care a fost consilierul fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul conduce calea către noua tehnologie de fabricare a cărnii. Gilboa ar dori ca lumea să se orienteze către o dietă pe bază de plante, văzând carnea cultivată ca un mod pragmatic pentru care oamenii vor face primii pași către a deveni vegetarieni.

Ne puteți urmări și pe Google News